«Άμα χάσουμε, χάσαμε...» - Συγκλονίζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για την μάχη του με τον καρκίνο

«Λένε ότι σε αυτή την αρρώστια...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Άμα χάσουμε, χάσαμε...» - Συγκλονίζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για την μάχη του με τον καρκίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Δε γίνεται βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24/9 ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι» (δείτε εδώ την τηλεθέαση που έκανε στην πρεμιέρα).

Η εξομολόγηση του Σπύρου Παπαδόπουλου

«Πολλές φορές το έχω κάνει, κάθομαι και σταθμίζω αν η αντίδρασή μου θα ωφελήσει σε κάτι ή αν θα είναι μία αντίδραση ότι δεν περνάνε σε εμένα αυτά. Και συνήθως το μαζεύω.

Αισθάνομαι τυχερός για να βρεθώ εκεί που βρέθηκα και να γίνω ηθοποιός. Τύχη βουνό, ακόμα το αναλογίζομαι και λέω “πώς έγινε αυτό;”. Με έχουν αδικήσει όπως όλους μας. Σε άδικες κριτικές ήμουν πάντα ψύχραιμος γιατί είμαι πολύ εγωιστής και λίγο με αφορούσε και η καλή κριτική. Σε μία παράσταση αισθανόμουν πολύ χάλια σε έναν ρόλο κι ήρθε ο Κακογιάννης και μου είπε ότι ήμουν καλός».

Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο είπε:

«Λένε ότι σε αυτή την αρρώστια η ψυχολογία λένε πως παίζει τον κύριο ρόλο. Δεν ξέρω αν είναι ένα είδος σοφίας ή ένα είδος μοιρολατρίας, ο λόγος που αντιμετωπίζω τα δύσκολα πράγματα έτσι είναι γιατί λέω πως ήταν να γίνει. Όχι μόνο η υγεία αλλά οτιδήποτε ακραίο πράγμα.

Ήταν να γίνει, έγινε, άσε να δούμε τώρα εμείς τι κάνουμε. Αλλά, όχι, δεν λέω ποτέ πως θα το νικήσω. Λέω πως θα δω τι θα κάνω, θα το διαχειριστώ. Θα δούμε. Άμα χάσουμε, χάσαμε. Δεν είμαι καθόλου εναντίος της ήττας. Καθόλου».

Η μαύρη περίοδος στην ζωή του

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, είναι ένας εκ των ηθοποιών που σπάνια παραχωρούν συνεντεύξεις και όταν το κάνουν, θα έχουν να μιλήσουν για ουσιώδη θέματα που αφορούν κυρίως την δουλειά τους. Το μεσημέρι της Δευτέρας 29/8, και καιρό αργότερα μετά το συμβάν με την Λαμπρογιάννη, βρέθηκε καλεσμένος και έκανε ποδαρικό στο Στούντιο 4 στην πρώτη εκπομπή της σεζόν.

Εκεί, ο ηθοποιός μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη σχέση που έχει με το χρήμα, και το σημείο που έφτασε όταν ξέσπασε η κρίση να μην έχει λεφτά να βάλει ούτε βενζίνη.

«Είμαι σκορπιοχέρης. Ότι και να περάσει από εδώ, περνάει. Ό,τι βγάζω το ξοδεύω. Δε ξέρω που τα ξοδεύω. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Η μόνη περίοδος που είπα στον εαυτό μου ότι είναι λιγότερο πίσω, ήταν στην κρίση όταν ξαφνικά βρέθηκα να μην έχω να βάλω βενζίνη.

Είπα ότι “είσαι ξεφτίλας ρε φίλε”, να έχουν περάσει τόσα λεφτά από τα χέρια σου και να μην έχεις μια. Βέβαια, είμαι άνθρωπος του καθήκοντος, στην οικογένεια δεν έλειψε ποτέ τίποτα. Δηλαδή, την ώρα που εγώ δεν είχα να βάλω βενζίνη, από την οικογένεια δεν έλειπε τίποτα» είπε μεταξύ άλλων...