''Καλό είναι να συμβουλευόμαστε ένα γιατρό'' - Τα λόγια της Ειρήνης Κολιδά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Πάνου Αργιανίδη

Οι δυο τους έχουν διατηρήσει σχέσεις μετά το Survivor

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Καλό είναι να συμβουλευόμαστε ένα γιατρό'' - Τα λόγια της Ειρήνης Κολιδά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Πάνου Αργιανίδη

Την Ειρήνη Κολιδά συνάντησε η κάμερα του «Open Weekend» και πέρα από όλα τα άλλα ερωτήθηκε και για τον φίλο της αλλά και συμπαίκτη της στο Survivor Πάνο Αργιανίδη, ο οποίος σόκαρε το πανελλήνιο όταν πριν από λίγες μέρες προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο χώρο δουλειάς του στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. Η ίδια αναφέρθηκε και στις πρόσφατες τηλεφωνικές τους επαφές και μίλησε για τον αν ο ίδιος είχε δείξει ανησυχητικά σημάδια.

Για τον χαρακτήρα του είχε μιλήσει ξανά σε άλλη εκπομπή, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός αποκαλύπτοντας ότι είναι ευάλωτος, ενώ όπως αποκάλυψε η «Super Kατερίνα», ένα μήνα πριν από το συμβάν είχε στείλει κάποια περίεργα μηνύματα σε καλούς του φίλους.

Οι τηλεφωνικές επαφές της Κολιδά με τον Πάνο Αργιανίδη

Είπε στους δημοσιογράφους όταν ερωτήθηκε για τον Αργιανίδη:

«Είναι κάτι που με ξάφνιασε και με στενοχώρησε συγχρόνως. Κι ατομικά αλλά και γενικά επειδή βιώνουμε μία περίοδο δύσκολη οικονομική και ψυχολογική, είπα μέσα μου ότι είναι κάτι που μπορεί ο καθένας μας να το πάθει κι όταν έχουμε ένα θέμα, καλό είναι να συμβουλευόμαστε ένα γιατρό ή ψυχολόγο.

Δεν είχαμε την επικοινωνία που είχαμε στη αρχή. Ήταν τέτοιες οι υποχρεώσεις, που δεν μου επέτρεπαν να έχω καθημερινή και συνεχόμενη επικοινωνία. Μια με δύο φορές το μήνα τυπικά μιλούσαμε. Επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι εσωστρεφής και δεν μεταφέρει τον εσωτερικό του κόσμο προς τα έξω κι είναι κλειστός σαν χαρακτήρας, δεν μπόρεσα να διακρίνω κάτι τις φορές που μιλήσαμε» εξομολογήθηκε η Ειρήνη Κολιδά.

Οι πρώτες δηλώσεις για τη νοσηλεία του στο Δρομοκαίτειο

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση του πρώην παίκτη του Survivor, Πάνου Αργιανίδη που στις 20/9 προσπάθησε να αυτοκτονήσει, μέσα στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, όπου και εργάζεται. Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο Δρομοκαίτιο όπου και νοσηλεύεται ακόμα, με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων να κάνει δηλώσεις στην «Super Κατερίνα» αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η κάμερα της Super Κατερίνας συνάντησε τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δρομοκαίτιου, Μιχάλη Γιαννάκο, και εκείνος τους ενημέρωσε για τη νοσηλεία του Αργιανίδη:

«Πράγματι προχθές ο ασθενής με τον πατέρα του που είναι ιερέας και τον αδερφό του προσήλθε στο τμήμα επειγόντων με εισαγγελική εντολή για εξέταση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί αντιμετωπίζει ψυχική νόσο, ήταν και ο ασθενής και οι συγγενείς πάρα πολύ ευγενικοί, μακάρι όλοι οι ασθενείς να ήταν έτσι. Τώρα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση, σε ένα τμήμα οξυμένων περιστατικών του νοσοκομείου, παίρνει την ενδεδειγμένη αγωγή και νομίζουμε ότι σύντομα θα γίνει καλά και θα επιστρέψει σπίτι του.

Στη συνέχεια στην ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου αν κρίνει εκείνος ότι θα έπρεπε να έχει νοσηλευτεί και νωρίτερα είπε:
«Δεν μπορώ να μπω σε ιατρικά απόρρητα ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πρόβλημα με ψυχική νόσο, παίρνει αγωγή, η υπερέκθεση και η δημοσιότητα δεν βοηθάει σε αυτή την κατάσταση, ας τον αφήσουμε τον άνθρωπο ήσυχο, να δώσει τον αγώνα του να γίνει καλά και να γυρίσει σπίτι του

Οι ασθενείς δεν μένουν στα ιατρικά ιδρύματα χρόνια ή μήνες σε σύντομο χρονικό διάστημα με την κατάλληλη αγωγή γυρνάνε σπίτι τους».