Θρίλερ με την διαθήκη του Ανέστη Βλάχου - Ο γιος του κατέθεσε μήνυση

Τι έχει συμβεί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρίλερ με την διαθήκη του Ανέστη Βλάχου - Ο γιος του κατέθεσε μήνυση

Ο γιος του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου, κατέθεσε μήνυση για απάτη, πλαστογραφία και ανθρωποκτονία, είτε από αμέλεια των προσώπων που είχαν την ευθύνη της φροντίδας του είτε από δόλο (δείτε εδώ τις δηλώσεις που είχε κάνει). Στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μίλησε ο δικηγόρος του και ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν τον γιο του Ανέστη Βλάχου στην μήνυση

«Καταγγείλαμε την πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου, αποκλείουμε να ήταν ο Ανέστης Βλάχος αυτό που αποκήρυξε τον πρωτότοκο γιο του. Ο Ανέστης Βλάχος απεβίωσε και στα τέλη της ζωής του έζησε σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντελώς εγκαταλελειμμένος. Γι’ αυτό αναδείξαμε και ενδεχόμενες ευθύνες ανθρωποκτονίας είτε από αμέλεια των προσώπων που είχαν την ευθύνη της φροντίδας του είτε από δόλο», είπε ο κ. Σαμέλης.

«Ο Ηρακλής Βλάχος δικαιούται τη νόμιμη μοίρα. Ούτε καν αυτό δέχτηκε η άλλη πλευρά να συζητήσει, ενώ είναι κατοχυρωμένο εκ του νόμου», υπογράμμισε ο δικηγόρος ενώ σημείωσε πως υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει σχετικά με τις συνθήκες των τελευταίων ετών της ζωής του ηθοποιού.

Συγκινεί ο εγγονός του ηθοποιού με το μήνυμά του ένα χρόνο μετά το θάνατό του

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε στις 23/8 από τότε που ο αείμνηστος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντας πίσω μεγάλη καλλιτεχνική παρακαταθήκη, αλλά και πόνο στους οικείους του. Ο εγγονός του και συνονόματος Ανέστης έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook μιλώντας για την ποιότητα και το ήθος του παππού του ενώ δημοσίευσε και μηνύματα που έλαβε μετά το θάνατό του.

Δυστυχώς το θάνατο του ηθοποιού επισκίασαν και κάποια κληρονομικά θέματα, καθώς ο γιος του δεν αποδέχεται την διαθήκη και έχει διαμηνύσει πως θα εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο καθώς ο πατέρας του έπασχε από άνοια. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι η διαθήκη στην οποία συμπεριλαμβάνονται η χήρα του αλλά και η κόρη της είναι πλαστή καθώς διαφέρει ο γραφικός χαρακτήρας.

«Την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Ανέστης Βλάχος έφυγε απ’ αυτή τη ζωή για την όντως ζωή. Σκεφτόμουν όλες αυτές τις ημέρες, πως θα μπορούσα να σκιαγραφήσω το προφίλ αυτού του ανθρώπου, βγαίνοντας από το στενό πλαίσιο της συγγενικής σχέσης.

Ήρθε στο νου μου τότε η πληθώρα συγκινητικών μηνυμάτων, που είτε είχαν αποδέκτη εμένα, είτε κάποιο άλλο πρόσωπο της οικογενείας μας, είτε αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο εις μνήμη του. Έτσι, με σεβασμό πάντοτε στην ιδιωτικότητά τους, προτίμησα ν’ αφήσω τους συντάκτες τους να μιλήσουν εκείνοι για το πρόσωπό του και για το πώς βίωσαν εκείνοι την επαφή μαζί του. Πάρα πολλά τα μηνύματα, πάμπολλες οι αναφορές. Δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν και να δημοσιευτούν όλα, αν και θα το ήθελα κάποια στιγμή να γίνει».

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμό: