Ιράν: Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση της Καίτης Φίνου - Η στιγμή που κόβει τα μαλλιά της

Η ανάρτηση στα social

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία δολοφονήθηκε από την αστυνομία καθώς δεν είχε φορέσει «σωστά» την χιτζάμπ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο Ιράν όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Να τονίσουμε πως η άτυχη 22χρονη βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της για επίσκεψη στην Τεχεράνη όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Μάλιστα, πολλές είναι και οι αναγνωρίσιμες Ελληνίδες, οι οποίες θέλησαν να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους πάνω στο θέμα όπου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς θέλουν να δείξουν την στήριξή τους στις γυναίκες του Ιράν.

Ανάμεσά τους είναι και η Καίτη Φίνου η οποία αποφάσισε να συμπαρασταθεί κόβωντας τα μαλλιά της. Μάλιστα, δεν δίστασε να το δημοσιεύσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram γράφοντας: «Γυναίκες ενωμένες».

Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

Η ανάρτηση του Μόσιαλου για τη δολοφονία της 22χρονης και η αναφορά στην Ελισάβετ

«Δύο γυναίκες πέθαναν πρόσφατα. Η μια 96 ετών από φυσικά αίτια. Η άλλη, 22 ετών, δολοφονήθηκε γιατί το χιτζάμπ της ήταν χαλαρά φορεμένο. Θεωρήθηκε βλάσφημη από τους Ισλαμιστές του Ιράν. Πολλοί είναι θλιμμένοι για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ήταν ένα σύμβολο σταθερότητας για τους Βρετανούς για δεκαετίες. Πολλοί περισσότεροι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη δολοφονία της Mahsa Amini που ήταν και θα είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας για όλες τις γυναίκες.»

Μόσιαλος Ιράν