Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κωνσταντίνου Καζάκου μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κώστα

«Έτσι είναι η ζωή»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τεράστια θλίψη προκάλεσε η είδηση θανάτου του Κώστα Καζάκου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 87 ετών μετά από την μάχη που έδωσε με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο σπουδαίος ηθοποιός είχε αποφασίσει να δωρίσει το σώμα του στην στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, ο γιος του, Κωνσταντίνος ο οποίος ήταν συντετριμμένος στον αποχαιρετισμό του πατέρα του (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες) το βράδυ της Τετάρτης (28/9) έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην avant premiere της σειράς Κόκκινο Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος παραχώρησε επίσης δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής, «Happy Day» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ALPHA.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καζάκου για τον πατέρα του, Κώστα

«Είναι κάτι που δεν μου είναι τελείως άγνωστο, το έχω ξαναπεράσει. Είναι δύσκολες καταστάσεις, τι να κάνεις; Έτσι είναι η ζωή».

Κώστας Καζάκος

Λίγα λόγια για τον πατέρα του, Κώστα Καζάκο

Ο Κώστας Καζάκος (Πύργος Ηλείας, 29 Μαΐου 1935) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς, της Λυσιστράτης.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συν-ιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Κώστας Καζάκος - Αποκλειστική φωτογραφία

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών, για το σύνολο της προσφοράς του.