«Βάζω πάνω από την φιλία την αλήθεια» -"Κόλαφος" ο Σπύρος Μπιμπίλας με τα όσα κατέθεσε στη δίκη Φιλιππίδη

«Εγώ έχω καθαρή τη συνείδησή μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Βάζω πάνω από την φιλία την αλήθεια» -

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, το πρωί της Πέμπτης 29/09. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη δίκη του Φιλιππίδη και σε όλα όσα κατέθεσε.

Η αναφορά του Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη Φιλιππίδη

«Όταν αρχίσει κάποιος να ρωτάει για την σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα θα πρέπει να πεις όλα όσα γνωρίζεις. Εάν δεν τα πεις, τότε λες ψέματα. Γιατί αλλιώς, κανείς μάρτυρας δεν χρειάζεται να πάει στο δικαστήριο, ήταν κανείς μπροστά στους βιασμούς; Όχι. Εμείς, λοιπόν, ως μάρτυρες ξέρουμε ότι θα μας ρωτήσουν ό,τι γνωρίζουμε για έναν χαρακτήρα.

Όταν λοιπόν εσύ γνωρίζεις για έναν χαρακτήρα και πεις δεν γνωρίζω, λες ψέματα. Θα πρέπει να πεις την αλήθεια. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που σε όλη μου τη ζωή έχω ως μεγάλη αξία την αλήθεια, άρα βάζω πάνω από την φιλία την αλήθεια… Δεν με πειράζει κανείς να πει ό,τι θέλει. Εγώ έχω καθαρή τη συνείδησή μου», είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το επεισόδιο που συνέβη στη δίκη Φιλιππίδη με Μπιμπίλα, Νίνου και Αναστασοπούλου

Το πρωί της Τετάρτης (14/9) ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε για δεύτερη φορά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς λίγο αργότερα ανέβηλαν τόνοι στην αίθουσα με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει το δικαστήριο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μεταξύ άλλων, αφορμή στάθηκε όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως η Ελπίδα Νινου διαψεύδει όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πετρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του (δείτε εδώ αναλυτικά τί είχε συμβεί).

Ταυτόχρονα ακούστηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο να λέει: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε».

Πέτρος Φιλιππίδης - Σπύρος Μπιμπίλας

Ωστόσο, οι τόνοι συνέχισαν να ανεβαίνουν με τον Σπύρο Μπιμπίλα απευθυνόμενος στην Ελπίδα Νίνου να της λέει «ντροπή σου» και εκείνη να του ανταπαντά το ίδιο, ενώ μετά τη διακοπή, άτομα από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπίλα «Φίδι, Φίδι. Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!».