Σήμερα 5/10 η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα - Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή

Η ευγενική αντίδραση της οικογένειάς του στην απόφαση του Δήμου Ζωγράφου να γίνει η κηδεία με δημοτική δαπάνη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου κι έτσι φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά (δείτε εδώ το δημόσιο αντίο του καλλιτεχνικού κόσμου).

Σήμερα η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

«Με τί καρδιά να σ’ αποχαιρετήσω;»... : Η μεγάλη αυτή επιτυχία του Σταμάτη Κόκοτα θα τον συνοδεύσει στο δρόμο για το τελευταίο του ταξίδι και μάλιστα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 85 ετών, θα γίνουν με δημοτική δαπάνη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας.

Η οικογένειά του εκλιπόντος, από την πλευρά της ανακοίνωσε πως θα διαθέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Του το είχε δωρίσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης - Έτσι είναι σήμερα το βυθισμένο πλοίο του Σταμάτη Κόκοτα

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση πως ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε σε ηλικία 85 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) μετά από την μάχη που έδωσε με το πρόβλημα υγείας του. Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, απεβίωσε στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή, «Καλύτερα δε γίνεται» προβλήθηκε ένα αφιέρωμα για τον σπουδαίο τραγουδιστή όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο βυθισμένο πλοίο του το οποίο του το έκανε δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Από την άλλη, στη μεσημεριανή εκπομπή του ALPHA αποκαλύφθηκαν κάποιες ιστορίες πίσω από το πλοίο Stacoco αλλά και πως θα αξιοποιηθεί στο μέλλον το σκαρί του που βρίσκεται μέχρι και σήμερα μισοβυθισμένο.