Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Θρήνος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Θρήνος επικρατεί τα τελευταία λεπτά, καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο σπουδαίος τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας. Κατέληξε τα ξημερώματα έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, όπως είχε αποκαλυφθεί μέσα από την εκπομπή Πρωινό, μεταφέροντας μάλιστα και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα που πέθανε στα 85 του

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ενώ ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση πριν πεθάνει

Σε μια ωστόσο από αυτές τις σπάνιες εμφανίσεις, ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr τον απαθανάτισε στο Hotel Ερμού να διασκεδάζει με την παρέα του.

Μέχρι λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Σταμάτης Κόκοτας το διασκέδαζε με την ψυχή του. Σταμάτη Κόκοτα Hotel Ερμού

Σταμάτης Κόκοτας σήμερα