Σταμάτης Κόκοτας: "Τσακίζει" κόκαλα το τελευταίο "αντίο" του γιου του, Δημήτρη στην κηδεία

«Ήμασταν το στήριγμά του»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σταμάτης Κόκοτας:

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατα (1/10) καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Όπως είναι φυσικό, τόσο οι στγγενείς όσο και οι φίλοι είναι συντετριμμένοι καθώς σήμερα (5/10) είπαν το τελευταίο "αντίο" στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τραγική φιγούρα είναι και ο γιος του, Δημήτρης Κόκοτας ο οποίος μεφανίστηκε μαυροφορεμένος και συντετριμμένος όπου και στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του αλλά και τα υπόλοιπα αδέρφια του. Ωστόσο, ο ίδιος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε για τον πατέρα του.

"Τσάκισε" κόκαλα ο επικήδειος λόγος στον θάνατο του πατέρα του, Σταμάτη Κόκοτα

«Ήμασταν το στήριγμά του. Έτσι μας έμαθε, να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης είχε πάντα μια θέση στην καρδιά του για όσους πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καν… Για όσους ήταν στον δρόμο.

Ήταν βιοπαλαιστής. Ήταν ευγενικός πάντα. Είχε φροντίσει για την ψυχή του. Έκανε αγαθοεργίες, ελεημοσύνες, ανεγέρσεις ναών σε ορφανοτροφεία. Είχε φροντίσει… Ξεγέλασε και τον θάνατο γιατί ο Σταμάτης για μένα είναι πάντα εδώ, θα είναι πάντα εδώ… Θα ζει σίγουρα μέσα από τις καρδιές όλων μας, τη σκέψη μας. Όλοι θα συζητάμε συνέχεια για τον πατερά μας, θα τον ακούμε και θα είναι πάντα εδώ πνευματικά να με στηρίζει. Είχε πάντα έναν καλό λόγο για όλο τον κόσμο. Τους ένιωθε όλους φίλους του».

Η σπάνια αποκάλυψη της Ναταλίας Γερμανού για τον Σταμάτη Κόκοτα - «Καίω κάθε φορά που...»

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, προκαλώντας τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να πουν το τελευταίο τους "αντίο" ήταν και η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της στον ALPHA, «Καλύτερα δε γίνεται».

Μεταξύ άλλων η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε αλλά και για το τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα όπου όταν το ακούει, κλαίει.

«Μας έχει αφήσει κι αυτός την κληρονομιά του, έχει συνεργαστεί με τεράστιους συνθέτες. Το τραγούδι αυτό, εγώ επειδή το έχω συνδέσει και με το soundtrack της ταινίας «Ευτυχία» κλαίω κάθε φορά και σε αυτό βοηθάει και το τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με τον Γιώργο Λιάνη, η Ναταλία αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του τραγουδιστή λέγοντας πως: «Πάλευε αρκετά χρόνια με τον καρκίνο. Είχε ζήσει μια γεμάτη ζωή, ένας χορτασμένος άνθρωπος που γνώρισε και την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία. Ήταν ευλογημένος».