Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο φως η κατάθεση της Θάλειας Ματίκα - Η αναφορά της στην πρώτη καταγγέλλουσα

«Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν...»

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο φως η κατάθεση της Θάλειας Ματίκα - Η αναφορά της στην πρώτη καταγγέλλουσα
NDP
News 07.10.2022 13:57
Από Ίρις Βίλα

Το πρωί της Παρασκευής (7/9) ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες -δείτε εδώ την είσοδό του καθώς ήταν με κατεβασμένο το κεφάλι. Ένα από τα πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν μετά από την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η Θάλεια Ματίκα.

Να τονίσουμε πως η ηθοποιός ρωτήθηκε σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα η οποία έχει καταθέσει πως βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008 κατ’ εξακολούθηση.

Η κατάθεση της Θάλειας Ματίκα στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον Τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος ….

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Συνεχίζοντας η κ. Ματίκα είπε στην κατάθεσή της για την πρώτη καταγγέλλουσα: «Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερή μου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της».

Αναφερόμενη στα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, η μάρτυρας είπε: «Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;

Μάρτυρας: Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είναι πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησε στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».

«Η προσωπική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει...»

«Η προσωπική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει πολλά χρόνια πριν. Δηλαδή, έχουμε χαθεί τα τελευταία 9 χρόνια. Είχαμε σταματήσει να έχουμε σχέσεις για προσωπικούς λόγους. Για να χαθείς με ανθρώπους, κάτι συμβαίνει συνήθως. Βλέπεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν ταιριάζεις και χάνεσαι.

Πραγματικά αυτούς τους πρώτους δύο μήνες (σ.σ. των αποκαλύψεων του #metoo δεν θα τους ξεχάσω), η ταραχή μου ήταν σε καθημερινή βάση. Εγώ προσωπικά είχα αρρωστήσει και ως ηθοποιός και ως γυναίκα πάνω απ’ όλα.

Δεν είχαμε μόνο με τον Πέτρο Φιλιππίδη προσωπική σχέση. Ο ΔημήτρηςΛιγνάδης ήταν καθηγητής του Τάσου τρία χρόνια στο Εθνικό, είχαν καθημερινή συναναστροφή. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε συνεργαστεί δύο φορές. Είναι άνθρωποι που τους ξέραμε από τον χώρο πάρα πολύ καλά.

Με τις καταγγελίες του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσα από τα σύννεφα, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Ήξερα ότι ήταν ένας περίεργος άνθρωπος με τις εκρήξεις του, τους θυμούς του… αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι τα γεγονότα που ακούσαμε είναι χαώδης. Στην αρχή έλεγα… αν είναι δυνατόν. Για τους υπόλοιπους είχα ακούσει για κακές συμπεριφορές.

Με την υπόθεση Λιγνάδη έχουν βγει πράγματα στο φως της δημοσιότητας που είναι πέρα από κάθε λογική», εξομολογήθηκε η Θάλεια Ματίκα.

Όσον αφορά στην ερώτηση αν έχει σε επαφή με την Ελπίδα Νίκου δεν ήθελε να απαντήσει, λόγω του γιου της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Στο σφυρί" το εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου - Ποια είναι η τιμή εκκίνησης

«Είναι απαράδεκτα αυτά τα δημοσιεύματα και προκλητικά» - Ξέσπασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Share