Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

«Συνεχίζουμε έτσι και ας πάμε και στο 0» - "Χείμαρρος" ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή του για τα νούμερα τηλεθέασης

«Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης , θα πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που εγώ δεν επιθυμώ να κάνω»

«Συνεχίζουμε έτσι και ας πάμε και στο 0» -
News 08.10.2022 12:38
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στις δηλώσεις που έκαναν ολόκληρο χαμό αναφορικά με τα νούμερα τηλεθέασης αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου 8/10 ο Νίκος Μάνεσης, μέσα από την εκπομπή.

Οι νέες δηλώσεις του Νίκου Μάνεση για την τηλεθέαση

Με αφορμή έναν τηλεθεατή λοιπόν που του ζήτησε πριν αποχωρήσει να κάνει ένα τελευταίο «60’ Ελλάδα», ο Νίκος Μάνεσης πήρε τον λόγο και είπε:

«Τα νούμερα τηλεθέασης τα συζητάμε γιατί είναι η επιβράβευση του κόπου μας… Υπάρχει μια επιτροπή που λέγεται εθνική επιτροπή ελέγχου τηλεθεάσεων. Εκεί ερευνούν αυτά τα ζητήματα. Τελευταία φορά που συνεδρίασε αυτή η επιτροπή δεν είχα βγάλει ούτε μουστάκι. Επίσης και τα μονοπώλια στις δημοκρατίες δεν είναι καλά. Το μόνο μονοπώλιο που έχει μείνει στην Ελλάδα είναι στις τηλεθεάσεις.

Δε λέμε ότι έχει γίνει κάτι ύποπτο αλλά ότι είναι πλασματικά τα νούμερα. Δε λειτουργεί το σύστημα. Οι τηλεθεάσεις είναι εργαλείο δουλειάς. Αν εμείς έχουμε μηδέν, “γεια χαρά” μου δείξανε την πόρτα και έφυγα. Επίσης, το αν θα καταρρεύσει οικονομικά ένα κανάλι εξαρτάται από τις διαφημίσεις. Επίσης, η ποιότητα του προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα. Δε μπαίνω σε άλλες λεπτομέρειες. Εάν το “60 λεπτά Ελλάδα” αποφάσιζα να το κάνω σήμερα, θα κοβόταν στη δεύτερη εκπομπή. Το καταλαβαίνετε; Άπατο θα πήγαινε. Με αυτά τα νούμερα που βλέπουμε σήμερα. Άπατο. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι όταν ολοκληρωθεί η συμβατική μου υποχρέωση δε θα είμαι εδώ. Το αν θα είμαι συνταξιούχος ή εργαζόμενος ή και τα δυο θα αποφασιστεί από την οικογένεια και τις οικονομικές ανάγκες….

Δεν αλλάζουμε τη ροή της εκπομπής. Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης που είναι fake αν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που εγώ δεν επιθυμώ να κάνω, άρα συνεχίζουμε έτσι και ας πάμε και στο 0».

Τι είπε ο παρουσιαστής στην αρχή της εκπομπής

«Κατά αρχήν να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Alpha, που ποτέ δεν με ενόχλησε για να με λογοκρίνει. Είναι ταμπού οι τηλεθεάσεις. Η τηλεθέαση είναι βιβλίο, εργαλείο της δουλειάς μας. Στα νούμερα τηλεθέασης της Κυριακής βρήκα σημεία και τέρατα. Στο δυναμικό κοινό 25-44. Στα κόκκινα είναι ο νικητής. Με θηριώδη ποσοστά και κατά χιλιάδες οι τριαντάχρονοι κι οι σαραντάχρονοι έβλεπαν cartoon για τρίχρονα. Είναι μοτίβο που συμβαίνει συνέχεια. Νούμερα που μακάρι να πιάναμε. Η πρωινή ζώνη πετσοκόπηκε.

Το μοντέλο τηλεθέασης δεν λειτουργεί, δεν λέω ότι υπάρχει συνομωσία. Από αυτά τα νούμερα κόπηκαν εκπομπές. Το δυναμικό κοινό φαίνεται να παρακολουθεί Πέππα το Γουρουνάκι. Τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους ρωτήσει τι βλέπουν; Έχει αποτύχει οικτρά το μοντέλο τηλεθέασης.

Πέρυσι μιλούσα αποσπασματικά και φέτος το έκανα πιο οργανωμένο. Κουράστηκα να το βλέπω 1,5 χρόνο να γίνεται… Εάν προκληθούμε, θα επανέλθουμε. Δεν δουλεύει το μοντέλο τηλεθέασης. Δημιουργούνται πλασματικά νούμερα», είπε ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Πρέπει να σταματήσει ή θα πάτε στα δικαστήρια» - Απασφάλισε ο Νίκος Μουτσινάς με την φάρσα που δέχτηκε ο Νίκος Μάνεσης

Η Μπέττυ Μαγγίρα τάχθηκε υπέρ της Ελεονώρας Μελέτη - «Νιώθω ότι είχε περάσει πάρα πολύ δύσκολα με τον Νίκο Μάνεση»

Share