«Αν αθωωθεί θα...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά μετά την κατάθεση του στη δίκη Φιλιππίδη

«Κατέθεσα στο δικαστήριο ότι η συνεργασία μου...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Αν αθωωθεί θα...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά μετά την κατάθεση του στη δίκη Φιλιππίδη

Σε δηλώσεις στις κάμερες προχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς μετά την κατάθεση του στην δικαστική αίθουσα για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός, εξήγησε γιατί είπε τα όσα είπε, ενώ αποκάλυψε τι θα κάνει αν αθωωθεί ο κατηγορούμενος.

Αναλυτικά δηλώσεις του Χαλκιά μετά την κατάθεση του στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Κατέθεσα στο δικαστήριο ότι η συνεργασία μου ήταν άψογη γιατί έτσι ήταν. Αν είχε γίνει αντικατάσταση θα το θυμόμουν γιατί θα την είχα τύχει και στις επόμενες παραστάσεις. Είναι κάτι που θα το ήξερα από την αρχή του ανεβάσματος. Αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου, να προστίθεται δηλαδή κάποιος ρόλος στην πορεία.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβεί να υπάρχει ένα πρόσωπο ενοχλητικό κάτω στην πλατεία όταν εμείς εργαζόμαστε για να ανεβάσουμε ένα έργο. Δε συμβαίνει αυτό. Ποτέ κανείς δε μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει τις πρόβες παρά μόνο με ειδική άδεια του σκηνοθέτη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας τελειομανής άνθρωπος. Μπορώ να αφήσω το τέλειος στην άκρη και να βάλω μόνο το μανιακός με τη δουλειά μας. Είναι μανιακός. Αυτό συχνά πυκνά τον κάνει να υπερβαίνει κάποια όρια σε σχέση με συναδέλφους, ειδικά νεότερους που δεν καταλαβαίνουν. Πάνω σε μια διαδικασία της δουλειάς μπορεί να μην καταλάβεις κάτι και να εκνευρίσεις τον σκηνοθέτη. Αυτό μόνο μπορώ να καταθέσω.

Για τις ακραίες συμπεριφορές δεν γνώριζα κάτι. Αν πας με κάποιον για ένα ούζο και φύγετε και πείτε καληνύχτα δε μπορείς να ξέρεις τι κάνει μετά. Οπότε όχι, δε γνώριζα κάτι για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές. Αν αθωωθεί, θα το σκεφτώ αν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο εκνευρισμένος του λίγο πριν μπει στην αίθουσα

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα ωστόσο, ο ηθοποιός είχε ένα επεισόδιο με τους δημοσιογράφους, με αφορμή τον εκνευρισμό του πριν λίγες ημέρες στις κάμερες.

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω άλλη φορά σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το δικό μου άτομο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει παιδιά, είμαι στην κοινωνία χρόνια, έχω προσφέρει στο δημόσιο, να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Εκνευρίστηκα γιατί βάλατε 25 καλώδια μέσα στα πόδια μου και κόντεψα να τσουρομαδηθώ. Είδατε με τι μεγάλη προσοχή προσπαθώ να ανέβω πάνω μετά από κάποιο χειρουργείο που μου έχει αφήσει κάποια ζητήματα. Που να τα ξέρετε εσείς αυτά και δεν υπάρχει και λόγος.

Εσείς με εκνευρίσατε αν θέλετε να ξέρετε. Εγώ δεν είχα κανέναν εκνευρισμό. Εσείς φταίτε. Δεν είχα κανέναν εκνευρισμό. Να δεχτείτε και εσείς το μέρος της ευθύνης που σας ανήκει. Γιο δημοσιογράφο έχω και ξέρω πολύ καλά. Η ερώτηση αν είμαι έτοιμος δεν υπάρχει. Βρίσκομαι εδώ μετά από κλήτευση του εισαγγελέα. Δεν είμαι ούτε από την πλευρά της υπεράσπισης ούτε των κατηγόρων. Είμαι εδώ στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για να καταθέσω μετά από κλήτευση του εισαγγελέα.

Τι θα ερωτηθώ και τι θα καταθέσω, το ξέρω περίπου γιατί πρόκειται για μια συγκεκριμένη παράσταση, στην οποία ήμουν και εγώ μαζί με τον κύριο Φιλιππίδη και όσα γνωρίζω θα τα πω. θα με ρωτήσουν αν τυχόν ήταν και κάποια κοπέλα εκεί. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ προσωπικό δεδομένο για να τα πω. Δεν έχω μιλήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια κοπέλα να γνωρίζω; Δεν γνωρίζω καμία κοπέλα» » ανέφερε ο Τάσος Χαλκιάς.