"Έγινε πιο σκληρή στα 13 όταν..." - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαρίλιας Μητρούση

Αποκλειστική συνέντευξη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Νέα, ωραία και πρωτοεμφανιζόμενη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνει την είσοδό της στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ, «στΟργή» (που αποθεώθηκε στο διαδίκτυο, δείτε εδώ τι έγραψαν στο twitter) και ξετυλίγει το μυστήριο της πονεμένης Άννας! H Μαρίλια Μητρούση συστήνεται στο YOU και μιλάει για έρωτα, απώλειες, καθώς και για τους λόγους που την ώθησαν να ξεκινήσει την προσωπική της ψυχοθεραπεία.

Παρότι και οι δύο γονείς της είναι αναγνωρισμένοι ηθοποιοί, ο Μιχάλης Μητρούσης και η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, κάθε άλλο παρά της... χάιδεψαν τα αυτιά σε αυτό το νέο βήμα, όπως λέει και η ίδια. Μέχρι κάποια ηλικία ούτε που ήθελε να ακούει για υποκριτική, τελικά όμως αγάπησε το ίδιο επάγγελμα και πλέον ανοίγει τα φτερά της και στην τηλεόραση μετά το θέατρο. Από εκεί ξεκινάμε κι εμείς την κουβέντα μας από τον τρόπο που μπήκε στη ζωή της η σειρά του ΣΚΑΪ, και τα συγκινητικά γυρίσματα με την Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίλιας στο YOU

Μαρίλια Μητρούση περιοδικό you

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη «στΟργή»;

Την ευκαιρία μου την έδωσε ο casting director μας, Μάκης Γαζής, επομένως πέρασα από ακρόαση, και αυτό είναι μεγάλη περηφάνια για μένα. Μάλιστα, στην αρχή ήταν να παίξω μικρότερο ρόλο, αλλά τελικά με επέλεξαν για το πρωταγωνιστικό καστ.

Για ποιο λόγο έχουν «πεθάνει» την Άννα, που υποδύεσαι, τουλάχιστον στην αρχή του σίριαλ;

Αυτό δεν μπορώ να στο αποκαλύψω... Ας πούμε ότι με έναν τρόπο η Άννα έχει πεθάνει και, αν μπορεί κάποιος να την βοηθήσει να βγει από αυτόν τον «θάνατο», αυτή είναι η γιατρός.

Ποια ήταν τα συναισθήματα διαβάζοντας στο σενάριο την εξομολόγηση που έκανε η τηλεοπτική μητέρα σου;

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το σενάριο μου φάνηκαν συγκλονιστικές οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων, στο λέω τώρα και ανατριχιάζω. Και μάλιστα είναι βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες μίας ψυχιάτρου, που έχουν γίνει σειρά στην Τουρκία. Όταν πήρα το κείμενο στα χέρια μου, πρώτα διάβασα τον ρόλο της Μάρως, που υποδύεται η Ευδοκία Ρουμελιώτη, γιατί αν δεν καταλάβεις τη «μαμά» σου, δεν μπορείς να καταλάβεις και τη σχέση σου μαζί της. Η Άννα όμως, που υποδύομαι, είναι σε χειρότερη κατάσταση από τη Μάρω, γιατί φέρει το βάρος δύο γενεών... Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, η ψυχοθεραπεία δεν είναι ταμπού, πρέπει να μιλάμε και να σπάει αυτός ο φαύλος κύκλος, για να καλυτερεύσουμε σαν κοινωνία.

Εσύ έχεις ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου;

Κάνω ψυχανάλυση τα τελευταία τρία χρόνια.

Τι σε ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Μεγαλώνοντας άρχισα να βλέπω ότι με ενοχλούν κάποια πράγματα που έβλεπα στον εαυτό μου και ένιωθα ότι θέλω να τα αλλάξω. Υπήρχαν κομμάτια προσωπικής ανασφάλειας που δεν μπορούσα να διαχειριστώ και να διορθώσω μόνη μου, οπότε χρειάστηκα τη βοήθεια ενός ειδικού.

Βλέπω έναν άνθρωπο έξω καρδιά, με αυτοπεποίθηση. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Δεν νομίζω ότι κρύβεται κάτι, απλά όλοι μας έχουμε ανασφάλειες. Ακόμα και πολύ όμορφες γυναίκες, και πολύ δυναμικές, έχουν μιλήσει για μεγάλα κομμάτια της ευαισθησίας τους. Νομίζω αυτό συνέβη και σ' εμένα.

Έπαιξε ρόλο το διαζύγιο που πήραν οι γονείς σου;

Όχι, έπαιξε ρόλο κάτι άλλο: Στα 13 μου έχασα την μικρή μου ξαδέρφη από καρκίνο. Δεν είχαμε την τυπική σχέση που έχουν δύο ξαδέρφια, έμενε δύο ορόφους κάτω και ήμασταν σαν αδερφές... Περισσότερο αυτό με έκανε να σκληρύνω και να ψάξω κάποια πράγματα, παρά το διαζύγιο των γονιών μου. Ίσα-ίσα που προσπάθησαν να με προστατέψουν σε αυτήν την περίπτωση, όπως όλοι οι γονείς.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 12/10, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ