Είναι επίσημο! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της στέψης για τον βασιλιά Κάρολο

Ποιες θα είναι οι δραματικές αλλαγές που πρόκειται να δούμε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Instagram/ theroyalfamily
Instagram/ theroyalfamily

Μπορεί ο θάνατος της βασίλισσας Ελισσάβετ να προκάλεσε θλίψη παγκοσμίως καθώς έφυγε σε ηλικία 96 ετών -δείτε εδώ φωτογραφία από τον τάφο της, ωστόσο ο Βασιλιάς Κάρολος πλέον έχει αρκετές ευθύνες μιας και οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, η στέψη του βασιλιά θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023 όπου σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο γιος του αλλά και διάδοχος, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Όλες οι πληροφορίες για την στέψη του βασιλιά Καρόλου

Όπως είχε αποκαλύψει η Daily Mail θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα, μπορεί η τελετή στέψης για την βασίλισσα Ελισάβετ να διήρκεσε πάνω από 3 ώρες ωστόσο η τωρινή αναμένεται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Επιπλέον, το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

Η αμύθητη περιουσία που κληρονόμησε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Αμύθητη και τεράστια είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος, την οποία όμως φαίνεται πως θα διαχειρίζεται κατά ένα μέρος η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο της περιουσίας ανέρχεται περίπου στα 428 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο ποσό αυτό υπολογίζονται μεταξύ άλλων 315 πολυτελή ακίνητα, κατοικίες, εμπορικές ιδιοκτησίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Ανάμεσα στα βασιλικά ακίνητα είναι και ο πύργος Μπαλμόραλ ο οποίος εκτιμάται στα 116 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογος συνεχίζει με μία εξοχική έπαυλη αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ, έναν προσωπικό στάβλο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ και κοσμήματα του στέμματος που αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν όλα αυτά πρόκειται για προσωπική περιουσία του Καρόλου ή της βασιλικής μοναρχίας.