«Είχαμε την εντολή από τη ΓΑΔΑ να...» - Η αναφορά της Κατερίνας Γκαγκάκη για την υπόθεση στον Κολωνό

«Αξιολογήσαμε τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Είχαμε την εντολή από τη ΓΑΔΑ να...» - Η αναφορά της Κατερίνας Γκαγκάκη για την υπόθεση στον Κολωνό

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ξεσπάσει αναφορικά με την υπόθεση βιασμού ενός κοριτσιού στον Κολωνό καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μιας και ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγάινουν στην επιφάνεια.

Να τονίσουμε πως η ανήλικη όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο, αναγνώρισε τον οίκο ανοχής που την εξέδιδε ο αδίστακτος 53χρονος.

Μάλιστα, η Κατερίνα Γκαγκάκη το μεσημέρι της Τετάρτης (12/10) μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή «T-Live» για την συγκλονιστική υπόθεση που έχει αφήσει σε σοκ το Πανελλήνιο καθώς έδωσε διευκρινήσεις για τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την στήριξη της 12χρονης.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Γκαγκάκη για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

«Όχι απλώς προσφέρθηκε βοήθεια, αλλά ξεκίνησε η διαδικασία από τις 19 Σεπτεμβρίου. Εμείς παίρνουμε μια εισαγγελική εντολή που λέει μέσα σε τρεις ημέρες να πάμε στο σπίτι και να κάνουμε μια αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης. Να στηρίξουμε το παιδί και την οικογένειά της και να τους διασυνδέσουμε σε ένα τομέα ψυχικής υγείας.

Έτσι πήγαμε στις 21 Σεπτεμβρίου απροειδοποίητα είδαμε τον πατέρα και την μητέρα. Υπήρχε συνεννόηση με τη ΓΑΔΑ και συνεκτιμήθηκε ότι το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι το οποίο βρίσκονταν με τη γιαγιά του και βεβαίως να συνεχίζει να βλέπει τον ειδικό από τη ΓΑΔΑ. Εφόσον λοιπόν ειδικός έβλεπε το παιδί, είχαμε την εντολή από τη ΓΑΔΑ να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε διακριτικοί.

Μόλις έγινε η σύλληψη ξεκίνησε η διαδικασία διασύνδεσης. Πήγαμε σε έναν φορέα όπου να έχει παιδοψυχίατρους και όλους τους ειδικούς να το αντιμετωπίσουν κυκλικά και να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης,. Και εμείς επισκεπτόμαστε τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής - Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο η μητέρα της 12χρονης

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση στον Κολωνό όπου ο 53χρονος όχι μόνο βίαζε χωρίς τέλος της 12χρονη αλλά και την εξέδιδε. Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 10 δράστες οι οποίοι ήταν οι λεγόμενοι "πελάτες" του αδίστακτου άνδρα.

Από την άλλη, η μητέρα της ανήλικης το απόγευμα της Τετάρτης (12/10) συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη, η οποία συνελήφθη το απόγευμα μετά το ένταλμα το οποίο εξέδωσε η ανακρίτρια, κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτήν τη σοκαριστική υπόθεση.