Ποινική δίωξη για βιασμό στον πρώην σκηνοθέτη του Σασμού

Τι συμβαίνει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ποινική δίωξη για βιασμό στον πρώην σκηνοθέτη του Σασμού

Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου μετά από τη διερεύνηση μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του γυναίκα ηθοποιός. Συγκεκριμένα, για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2010.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, Νίκος Βιτώρος, με δήλωσή του αναφέρει σύμφωνα με τον eleftherostypos.gr: «Ο Κώστας Κωστόπουλος, από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, με αίτησή του, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του. Ταυτοχρόνως, υπέβαλε έγκληση σε βάρος της μηνύτριας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ήδη, σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης και του πολιτισμού, που έχουν συνεργασθεί με τον κ. Κωστόπουλο, έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του.

 Σε παράσταση συναδέλφων του από το Σασμό

«Αρνήθηκα να παίξω την Αργυρώ γιατί...» - Νέα μαρτυρία για τον σκηνοθέτη του Σασμού

Η ηθοποιός, Τίνα Κίλμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και εξήγησε πως αρνήθηκε να παίξει την Αργυρώ καθώς δεν έκρινε πως είναι αξιοπρεπής.

Η ίδια εξήγησε πως επικοινώνησε μάλιστα με το Σωματείο Ηθοποιών Κύπρου όπου την ενημέρωσαν πως υπάρχουν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γύρω από το όνομά του (δείτε εδώ την καταγγελία της Άννας Τσουκαλά).

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου σε περιοδικό της Κύπρου είχες «φωτογραφίσει» γνωστό σκηνοθέτη, που απέρριψες την επαγγελματική πρότασή του γιατί δεν σου άρεσε η συμπεριφορά του. Τι ακριβώς είχε συμβεί και για ποια σειρά πρόκειται;

Τίνα Κίλμπεργκ καταγγελία Κωστόπουλος

«Δεν τον έκρινα αξιοπρεπή και αρνήθηκα τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αργυρώς στο Σασμό, που σκηνοθετούσε. Όταν με κάποια αφορμή συνάντησα τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών της Κύπρου και του ανέφερα το γεγονός, μου είπε ότι έχει ήδη καταγγελθεί για πολλές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε ηθοποιούς στην Κύπρο και ότι καλώς έπραξα».