«Έχασα μια γκόμενα αλλά η Ελλάδα κέρδισε έναν συγγραφέα» - Η επική ατάκα του Θανάση Χειμωνά

«Υπήρξε μια ώθηση και μετά προχώρησε»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έχασα μια γκόμενα αλλά η Ελλάδα κέρδισε έναν συγγραφέα» - Η επική ατάκα του Θανάση Χειμωνά

Το βράδυ της Παρασκευής (14/10) ο Θανάσης Χειμωνάς βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής, «Αυτός και ο άλλος». Συγκεκριμένα, ο γνωστός συγγραφέας "άνοιξε" την καρδιά τους και μίλησε για την προσωπική του ζωή το φλερτ μέσω διαδικτύου αλλά και το πολυσυζητημένο «σχόλιο» με τον Γιάννη Πάριο (δείτε εδώ πού είναι και τί κάνει).

Οι δηλώσεις του Θανάση Χειμωνά

«Έπαιξε ρόλο το όνομα του πατέρα μου, παρόλο που έχω γράψει πολύ καλά πράγματα. Απλά δεν ξέρω αν τα διηγήματά μου θα έμπαιναν στα “Νέα”. Την εποχή που έγραψα το πρώτο μου διήγημα ήταν η χειρότερη εποχή της ζωής μου. Έχασα μια γκόμενα αλλά η Ελλάδα κέρδισε έναν συγγραφέα. Υπήρξε μια ώθηση και μετά προχώρησε.

Σχετικά με το εάν δέχεται φλερτ στα social media είπε: «Δέχομαι ερωτικά μηνύματα αλλά όχι όσα θα ήθελα. Έχω στείλει και εγώ μηνύματα αλλά με πολλή προσοχή γιατί τώρα μπορεί να βρεθείς στη φυλακή. Ο κλασσικός τρόπος για να πιάσεις κουβέντα, είναι να δεις εάν έχει γράψει κάτι ωραίο η άλλη και να της το σχολιάσεις».

«Η ιστορία με τον Γιάννη Πάριο που δικαιώθηκα στο δικαστήριο, έχει μείνει στην ιστορία του Facebook. Αν έμεινε κάτι από τότε είναι οι ατάκες σε εκείνο το ποστ. Απλά θεωρώ τότε έπαιξε ρόλο που ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και ήθελαν να ρίξουν το κόμμα. Με χαρακτήρισαν σεξιστή επειδή υποστήριξα τη Βίκυ Σταμάτη και είπα ότι είναι στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα του Τσοχαντζόπουλου».

Λίγα λόγια για τον Θανάση Χειμωνά

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα "Τα Νέα" -το πρώτο κυκλοφορεί στη συλλογή διηγημάτων "Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο" (Κέδρος). Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Ραμόν" κυκλοφόρησε το 1998, το δεύτερο, "Σπασμένα Ελληνικά", το 2001 και ακολούθησαν: "Ανεξιχνίαστη ψυχή", 2003, "Η μπλε ώρα", 2005, "Ραγδαία επιδείνωση", 2007, "Δεν την αγαπάω πια", 2010. Το Μάιο του 2002 το "Ραμόν" εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, και το Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα "Σπασμένα ελληνικά". Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε πολιτική εφημερίδα.

Πηγή: biblionet.gr