"Τσακίζει" κόκαλα η Κλέλια Πανταζή για τον Αλέξανδρο Νικολαίδη - «Τον είχα σαν παράδειγμα σε πολλά πράγματα»

«Προσπαθώ να τον κάνω εικόνα να κάθεται και να γράφει όλο αυτό το σημείωμα σε εμάς»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Το βράδυ της Κυριακής (16/10) η Κλέλια Πανταζή βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ όπου μίλησε για τον χαμό του Αλέξανδρου Νικολαίδη, όπου εχθές "ράγισαν" οι καρδιές στο τελευταίο "αντίο" του σπουδαίου Ολυμπιονίκη -δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του.

Να τονίσουμε πως έφυγε από την ζωή το πρωί της Παρασκευής (14/10) σε ηλικία μόλις 43 ετών μετά από "σκληρή" μάχη που έδωσε με μια σπάνια μορφή καρκίνου -δείτε εδώ από τί έπασχε.

Συγκεκριμένα, η γνωστή αθλήτρια εκφράστηκε με λόγια καρδιάς καθώς οι δυο τους ήταν πολύ καλοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Οι σπαρακτικές δηλώσεις της Κλέλιας Πανταζή για τον Αλέξανδρο Νικολαίδη

«Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ να μιλήσω έτσι για τον Αλέξανδρο, έχει σκάσει σαν βόμβα η είδηση και ακόμα προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Τον γνώρισα την ημέρα που πήρα το Ολυμπιακό μου μετάλλιο καθώς το βράδυ πήγαμε για τη συνέντευξη στο στούντιο της ΕΡΤ και εκεί έπαιξαν την ανασκόπηση της ημέρας με τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών.

Εκεί είδα σε βίντεο ένα παλικάρι πεσμένο στο ταπί του αγώνα να φωνάζει «έσπασε, μαμά μου, έσπασε». Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να πάω να τον βρω στο Ολυμπιακό χωριό, να προσπαθήσω με την παιδικότητα μου να του περάσω λίγη χαρά και νιώσει καλύτερα.

«Ήταν όλη η στάση ζωής που είχε… Το ήθος του, η γενναιοδωρία του. Συνομιλούσαμε και λέγαμε τι ωραία που τα είπε εκεί ή στο άλλο και προσπαθούσε ο ένας να αντιγράψει τον άλλον. Τον είχα σαν παράδειγμα σε πολλά πράγματα.

Προσπαθώ να τον κάνω εικόνα να κάθεται και να γράφει, να να οργανώνει τη σκέψη του για να αφήσει όλο αυτό το σημείωμα σε εμάς. Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν για εκείνον, για την γυναίκα του, για τα παιδιά του. Έχω γιο στην ηλικία του Αλέξανδρου και καταλαβαίνω την αγωνία του να θέλει να κερδίσει μέρα και μέρα για να μπορέσει να ζήσει περισσότερο τα παιδιά του και να έχουν αναμνήσεις από εκείνον».

Ρίγη συγκίνησης από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη - Που θα δώσουν μέρος των εσόδων από την δημοπρασία

Συγκίνηση προκαλεί η ανακοίνωση της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαϊδη λίγες ώρες μετά την κηδεία του. Πήραν την απόφαση εκτός των μεταλλίων να δοθούν σε δημοπρασία και οι δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο.

Μάλιστα, μέρος των εσόδων θα δοθούν στους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Κρήτη, που όπως έγινε γνωστό δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περιουσίες καταστράφηκαν.

«Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ.»

Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας, μας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.

Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου».

Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να...

Posted by Alexandros Nikolaidis on Sunday, October 16, 2022