Τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Τραγική φιγούρα στην κηδεία η σύζυγός του

Βαρύ το τελευταίο "αντίο" στον δις αργυρό Ολυμπιονίκη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTIONTEAM
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTIONTEAM

Αυτή την στιγμή φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Το φέρετρο του έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την Ελληνική σημεία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη (δείτε την τελευταία τηλεοπτική τους συνέντευξη), η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου και λίγοι ήταν οι άνθρωποι που το γνώριζαν. Από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ο χώρος του αθλητισμού και της showbiz βυθίστηκε στη θλίψη.

H ανακοίνωση πως πέθανε έγινε μέσα από το προφίλ του στο Instagram. Πριν πεθάνει είχε γράψει ένα κείμενο το οποίο είχε πει να δημοσιευθεί μετά το θάνατο του.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTIONTEAM

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη φέρετρο
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTIONTEAM

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη οικογένεια
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTIONTEAM

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ. Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο

Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη και προηγήθηκε χρονικά κατά 3 μήνες των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.