«Από το 1996 που γνωριστήκαμε...» - Το σπαρακτικό "αντίο" του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

«Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ! Να μας προσεχείς τώρα από ψηλά»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στα 43 του έφυγε από την ζωή ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο οποίος ηττήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου (δείτε εδώ τι είπε ο γιατρός του). Η είδηση έχει φέρει μεγάλη θλίψη σε όλους (δείτε εδώ τα συγκινητικά tweets) και ειδικά στον κόσμο του αθλητισμού.

Εκτός από την σύζυγό του, θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημόσια και ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο οποίος φαίνεται φανερά συγκλονισμένος με τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 1996.

Το "αντίο" του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

«Αδερφέ μου καλό ταξίδι. Ήσουν από την ώρα που γεννήθηκες μέχρι αυτή την μαύρη μέρα ένας μαχητής. Ξεκινήσεις από το μηδέν και έφτασες στην κορυφή των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου. Είμαι τυχερός που έζησα δίπλα σου την μεγαλύτερη αθλητική πορεία σου.

Από το 1996 που γνωριστήκαμε, ζήσαμε μαζί παρά πολλές στιγμές. Ευχάριστες , χαρούμενες , δύσκολες, αστείες, στενάχωρες αλλά πάντα συνοδοιπόροι στο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά θα σταματήσω εδώ. Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια σου. Σε ευχαριστούμε για όλα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Να μας προσεχείς τώρα από ψηλά. Σ ‘αγαπάω αδερφέ μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μουρούτσος.

Το 'αντίο' του Μιχάλη Μουρούτσου στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη
instagram Michalis Mouroutsos

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον Ολυμπιονίκη

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο πρωταθλητής του τάεκβοντο είχε δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, από τις οποίες έβγαινε νικητής, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην ελληνική αθλητική και Ολυμπιακή οικογένεια.
Πέρα από τις εκπληκτικές αθλητικές του ικανότητες, ξεχώρισε με το χαρακτήρα και το ήθος του, με αποτέλεσμα ακόμα και οι αντίπαλοι του, να τον σέβονται απεριόριστα και να τον εκτιμούν.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να τον τιμήσει, αποφάσισε να είναι Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, αλλά και πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Είχε ύψος 2.01 μέτρα και από παιδί ασχολήθηκε με το τάεκβοντο, έχοντας τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008 και 2012) στην κατηγορία των +80 κιλών. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης κάνοντας όλους τους Ελληνες υπερήφανους.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Αλέξανδρος ποτέ δεν θα ξεχαστεί!».