Αλέξανδρος Ρήγας: 14 χρόνια μετά - Πως είναι σήμερα ο διάσημος ρεσεψιονίστ από το "Κόκκινο Δωμάτιο"

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλέξανδρος Ρήγας: 14 χρόνια μετά - Πως είναι σήμερα ο διάσημος ρεσεψιονίστ από το

Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες που εργάζεται ταυτόχρονα ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος και τα κάνει όλα με μεγάλη επιτυχία. Πλέον είναι 57 ετών και το όνομά του έχει επανέλθει στην επικαιρότητα λόγω του κινήματος MeToo (δείτε εδώ τις αποκαλύψεις της Κωνσταντίας Χριστοφορίδου και της Κατιάνας Μπαλανίκα).

Παρόλα αυτά, το κοινό τον θυμάται περισσότερο για τον τελευταίο χαρακτηριστικό του ρόλο στη σειρά του MEGA, Το Κόκκινο Δωμάτιο, όπου για τρία χρόνια υποδυόταν τον γκρινιάρη ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου. Η εικόνα του, όμως, από τότε έχει αλλάξει δραματικά.

Πως είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας 14 χρόνια μετά το Κόκκινο Δωμάτιο

Ο ίδιος εντοπίστηκε στους δρόμους της Αθήνας από τον φωτογραφικό φακό του youweekly.gr, την ώρα που προχωρούσε βιαστικά, ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω στα μαύρα, φορώντας, μάλιστα, και στο πρόσωπό του μαύρα γυαλιά ηλίου.

Αλέξανδρος Ρήγας

Λίγα λόγια για το έργο του στην τηλεόραση και το θέατρο

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1965, στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1990.

Αρκετές γνωστές σειρές που έχει γράψει είναι Ντόλτσε Βίτα, Δύο ξένοι, Το κόκκινο δωμάτιο, Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη. Ο Ρήγας δήλωσε ότι η αγαπημένη του σειρά είναι Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη. Η σειρά Room service ακυρώθηκε λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Την σεζόν 2020 - 2021 και 2021 - 2022 συμμετέχει και γράφει την σειρά Η Τούρτα της μαμάς μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου.

Μερικές από τις παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε τα τελευταία χρόνια ως σκηνοθέτης είναι: το "Hangover IV", "Χωρίζουμε λέμε", "Πυγμαλίων - Ωραία μου κυρία", οι "Εκκλησιάζουσες", με τελευταίο το "Shirley Valentine" που πραγματοποιήθηκε από το 2019 μέχρι και το 2020.