«Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό» - Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Πετρουλάκη για την εμμηνόπαυση

«Πέρασα από όλες τις φάσεις»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό» - Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Πετρουλάκη για την εμμηνόπαυση

Το πρωί της Πέμπτης (20/10) η Ελένη Πετρουλάκη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής, «Πρωινό μας» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα, η ίδια δεν δίστασε να αναφερθεί για την οικογένειά της, τις κόρες της όπου μοιάζουν σαν δίδυμες -δείτε εδώ φωτογραφία τους, ενώ από την άλλη μίλησε και για την εμμηνόπαυση.

Οι δηλώσεις της Ελένης Πετρουλάκη

«Οι τέσσερις κόρες μου, αλλά ευτυχώς είναι όλα καλά. Είναι το πιο πολύ δύσκολο project της ζωής μου τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνδυάσει οικογένεια, παιδιά, δουλειά. Τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία που θέλουν να βρουν τα πατήματά τους και να κάνουν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό το κομμάτι, πέρα από το να αναλάβει κάποιες ευθύνες μετά παιδιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο καθένας πρέπει να αυτοβελτιωθεί μόνος του. Δεν πρέπει να περιμένεις να στηριχθείς σε κάποιον άλλο».

«Έρχονται γυναίκες στο γραφείο οι οποίες όταν τις ρωτάω την ηλικία τους ή τις ρωτάω πως πάνε με το θέμα της έμμηνου ρήσης, βλέπω ότι ντρέπονται. Με το τσιγκέλι θα τους βγάλω το ιατρικό ιστορικό. Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο την νοοτροπία της, αλλά η εμμηνόπαυση συνεχίζει να είναι ένα θέμα ταμπού. Το να είναι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αυτόματα θεωρεί ότι κάποιος θα την θεωρήσει μεγάλη ή ότι έχει “γεράσει”. Δεν είναι έτσι, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Πέρασα από όλες τις φάσεις, κατάφερα ολιστικά ότι είναι όλο θέμα προσέγγισης. Η διατροφή μας πρέπει να είναι ελεγχόμενη γιατί η αύξηση βάρους γίνεται αυτόματα, γιατί η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά μας όργανα από την οστεοπόρωση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας τη γυμναστική».

Συγκλονίζει η Ελένη Πετρουλάκη για το πρόβλημα υγείας της - «Τρεις μέρες ήμουν σε κώμα, σηκώθηκα και δεν...»

Το πρωί της Τετάρτης (28/9) μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη» προβλήθηκε η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην κάμερα της εκπομπής η Ελένη Πετρουλάκη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.

Από την άλλη, η ίδια είναι ιδιαίτερα ενεργή μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media καθώς απολαμβάνει να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές στιγμές από την καθημερινότητά της μαζί με τις κούκλες κόρες της.

«Δέκα χρόνια πήρε για να κρατήσω το πρώτο παιδί στην αγκαλιά μου. Όταν κράτησα το τεστ εγκυμοσύνης δεν το πίστευα ούτε εγώ η ίδια. Με έπιασε φόβος. Δεν υπάρχει μοναστήρι στην Ελλάδα και τη Σερβία που να μην το έχω επισκεφθεί. Ό,τι τάμα υπάρχει το έχω κάνει. Πιστεύω πολύ. Ο Θεός είναι μεγάλος και δεν αφήνει κανέναν. Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη είχα μία σοβαρή επιπλοκή και τρεις μέρες ήμουν σε κώμα. Δεν έχασα την πίστη μου. Ένα πρωί σηκώθηκα και δεν μπορούσα να περπατήσω. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει».

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, η Ελένη Πετρουλάκη επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Εκανα εξετάσεις και διαπίστωσα πως είχα ένα αυτοάνοσο στις αρθρώσεις. Δεν το έβαλα κάτω. Ήθελα να είμαι λειτουργική στην καθημερινότητα μου και έτσι έφτιαξα το πρόγραμμα rehabilitation fitness».