«Χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου, όπως και η υπόθεση Λιγνάδη» - Τα σχόλια του Αλέξη Κούγια

Όσα είπε για τις προσωρινές κρατήσεις στην Ελλάδα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου, όπως και η υπόθεση Λιγνάδη» - Τα σχόλια του Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και έχοντας μιλήσει για την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα για τη νέα του σύντροφο, αναφέρθηκε και στις δυο μεγάλες υποθέσεις που έχει αναλάβει. Αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται πως έχει σκοτώσει τα τρία της παιδιά, αλλά και του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για τις υποθέσεις του

«Έχω μια δυνατότητα, που είναι αδυναμία για τους άλλους, να έχω τη δικογραφία και να μπορώ να τη διαβάσω σαν Κούγιας γιατί έχει σημασία ποιος διαβάζει τη δικογραφία. Εκεί λοιπόν όταν δω ότι ο άλλος, χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και χωρίς να μπορεί να τη διαβάσει όπως την διαβάζω εγώ, χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου που όλοι την έχουν προκαταδικάσει όπως και χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Λιγνάδη που καταδικάστηκε με μειοψηφία των τακτικών δικαστών.

Είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωρινές κρατήσεις. Ένας ανακριτής, μία ανακριτής και ένας εισαγγελέας, μία εισαγγελέας μόνο με τη δική τους άποψη βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί κατηγορείται για ένα σοβαρό αδίκημα. Στις αγγλοσαξωνικές χώρες, στην Ιταλία και στη Γαλλία πλέον η προσωπινή κράτηση είναι κάτι εξαιρετικό γιατί εκεί ακόμα και σε ανθρωποκτονίες – που είναι το υπέρτατο προστατευόμενο αγαθό η ανθρώπινη ζωή – οι εισαγγελείς λένε ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν για κάποιον προληπτικά».

Εδώ λοιπόν τι έγινε σε αυτή την υπόθεση που αγνοούν όλοι. Αυτό που είπε η δικαιοσύνη αρνούνται να το εφαρμόσουν αυτοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν προς τον λαό λάθος εντυπώσεις καθαρά για πρόσκαιρα πολιτικά συμφέροντα που δεν αφορούν τους ίδιους» συμπλήρωσε.

Καταγγελία "βόμβα" από τον Αλέξη Κούγια

Μετά τις μηνύσεις σε δημοσιογράφους για την υπόθεση της Πάτρας (δείτε εδώ ποιον μήνυσε και γιατί), ο Αλέξης Κούγιας, ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στον Κωνσταντίνο Φλαμή και στον Σκάι Πάτρας 89,4 είπε χαρακτηριστικά: «Όταν σου λέω έφαγε ξύλο, έφαγε πολύ ξύλο. Αλλά δεν ομολόγησε. Άλλο αν εκείνες τις ημέρες η μάνα και η αδελφή της δεν έκαναν κάτι γι αυτό, μέσα στον πανικό που υπήρξε. Ισχύει ότι σας λέω. Έφαγε πολύ ξύλο στην Αστυνομία η κατηγορουμένη».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τα ‘βαλε με τον Γρηγόρη Λέων και τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, ενώ χαρακτήρισε «σενάριο» την δικογραφία που συνέταξε η Αστυνομία στην Αθήνα. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας «παίρνω μία δικογραφία, την διαβάζω και βλέπω, και κρίνω τα στοιχεία. Εχω βάλει ανθρώπους να ομολογήσουν αν κρίνω ότι όντως είναι ένοχος»!

Ο κ. Κούγιας δήλωσε πως η υπόθεση αυτή είναι μία δικογραφία η οποία κατασκευάστηκε ως «σενάριο» στο Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και στη συνέχεια αυτό το σενάριο φτιάχτηκε μετά από την παρουσία ορισμένων τύπων στην τηλεόραση, όπως του γνωστού ιατροδικαστή (εννοεί τον Γρηγόρη Λέων) ο οποίος ούτε σακάκι δεν προλάβαινε να αλλάξει και έβγαινε σε όλα τα κανάλια πρωί μεσημέρι βράδυ, προφανώς αποσκοπώντας σε πολιτική καριέρα.

Φτιάχτηκε λοιπόν ένα κλίμα. Και στη συνέχεια συμπληρώθηκε το σενάριο και έκανε το λάθος ο κ. Τσιάρας με τις γνωμοδοτήσεις αυτού του ανθρώπου που είναι στέλεχος της ΝΔ και άρχισε να συμπληρώνει. Στη συνέχεια ήρθαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και έφτιαξαν μία έκθεση ιδεών, και αγνόησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των ατόμων που τις είχαν κάνει όπως η κυρία Τσιόλα στην Πάτρα και στο τέλος έφεραν και έναν απλό γιατρό από τη Θεσσαλονίκη να πιστοποιήσει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Με όλα αυτά που σας ανέφερα είναι προφανές ότι θέλω να δω την δικογραφία περαιτέρω γιατί μου λείπουν στοιχεία. Θα ζητήσω ένα μήνα προθεσμία».