Έρρικα Πρεζεράκου: Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της αδερφής της 1 χρόνο μετά το θάνατο της 7χρονης ανιψιάς της

«Αν γνωρίζετε κάποιον που...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρρικα Πρεζεράκου: Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της αδερφής της 1 χρόνο μετά το θάνατο της 7χρονης ανιψιάς της

Ένας χρόνος και τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η 7χρονη ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου. Το κοριτσάκι έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Ο θάνατος της, βύθισε τους πάντες στο θρήνο.

Η Ολυμπιονίκης μάλιστα, είχε συγκινήσει πολύ κόσμο στην ανάρτηση που είχε κάνει μετά την απώλεια της μικρής. Της είχε απεριόριστη αδυναμία και πολλές φορές έκανε εκκλήσεις για βοήθεια.

Ένα λοιπόν χρόνο μετά το θάνατο της, η οικογένεια της προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με μια ανάρτηση που πραγματοποίησε στο προφίλ στο Instagram που είχαν για την κορούλα τους.

Η ανάρτηση της οικογένειας της 7χρονης ανιψιάς της Πρεζεράκου

«Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει χασει έναν πολυ σημαντικό του άνθρωπο από την ζωή,και φοβάστε να τον αναφέρετε γιατί πιστεύετε ότι θα τον στεναχωρήσετε που θα του θυμησετε αυτόν που πέθανε,δεν θα τον θυμησετε γιατί δεν τον ξέχασε ποτέ.
Αυτό που θα του θυμησετε είναι πως και εσείς θυμάστε τον άνθρωπο του,που έζησε.
Και αυτό είναι ένα καταπληκτικό δώρο».

Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει χασει έναν πολυ σημαντικό του άνθρωπο από την ζωή,και φοβάστε να τον αναφέρετε γιατί...

Posted by Για την Αναστασία - Καλαμάτα on Sunday, October 23, 2022

«Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (29/4) η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το χέρι της και στο θάνατο της αγαπημένης της ανιψιάς.

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί.

Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου.

Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες.

Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημά της.

Για τον θάνατο της ανιψιάς της, είπε: «Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα αυτή η διαδικασία. Το πρώτο που με δίδαξε είναι πόση πολλή ανθρωπιά υπάρχει, γιατί είχαμε πάρα πολύ στήριξη για να γίνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το παιδί.

Το πόσο δύσκολο είναι για την αδερφή μου και τον άντρα της όλη αυτή η διαδικασία. Με δίδαξε ότι πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι ενώ δεν είμαστε. Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο. Μέσα μου έφτασα στο σημείο να πω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού».