«Ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι, έβγαινα μόνο βράδυ» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαντώς Γαστεράτου

Μίλησε για τις ορμονικές διαταραχές που αντιμετωπίζει μια γυναίκα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι, έβγαινα μόνο βράδυ» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαντώς Γαστεράτου

Στην εκπομπή “Όλα για την υγεία” και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε η Μαντώ Γαστεράτου για τις ορμονικές διαταραχές που αντιμετωπίζει μια γυναίκα. Η ραδιοφωνική παραγωγός αποκάλυψε πως οι ορμόνες της τόσο στην εφηβεία όσο και στις περιόδους των δυο εγκυμοσύνεών της επηρέασαν σημαντικά την ψυχολογία της (δείτε εδώ και το όνομα που θα δώσει στην κόρη της).

Η εξομολόγηση της Μαντώς Γαστεράτου

«Πέρασα μια όχι εύκολη εφηβεία, είχα πολλές εντάσεις μέσα μου και βαθύτατους προβληματισμούς. Το συναίσθημά μου ήταν σε μεγεθυντικό φακό. Έτσι το βίωσα και στην πρώτη εγκυμοσύνη. Στην εφηβεία είχα θέματα και με την ακμή και τις ορμόνες που επηρεάζουν και την ψυχολογία. Όπως και στην περίοδο της λοχείας. Αν πάρεις πολλά κιλά όπως εγώ και στις δυο εγκυμοσύνες…Μόνο και μόνο η ακμή στην εφηβεία, σε διαλύει. Ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι. Υπήρχαν μέρες που έβγαινα μόνο βράδυ. Βαφόμουν πάρα πολύ με αποτέλεσμα να φράζω τους πόρους και να δημιουργήσω πιο έντονο πρόβλημα. Το αντιμετώπισα με φαρμακευτική αγωγή.

Στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν πιο ευάλωτη απ’ ότι στη δεύτερη. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε μένα επηρεάζεται πιο πολύ το ψυχολογικό κομμάτι… Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έπεσα στην παγίδα της τέλειας εικόνας. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο την πρώτη φορά έβλεπα εικόνες στο instagram με μαμάδες που ήταν σαν να μη γέννησαν ποτέ. Όλο αυτό επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία».

Το πραγματικό της σώμα μετά τον δεύτερο τοκετό

Η Μαντώ Γαστεράτου είναι μία από τις διάσημες Ελληνίδες της σόουμπιζ που χρησιμοποιούν τα social media καθημερινά και επικοινωνούν με το κοινό τους σε μεγάλο βαθμό. Τις περισσότερες φορές, προσπαθεί να παρουσιάζει την ζωή της όπως πραγματικά είναι (δείτε εδώ την ανάρτησή της για τα συναισθήματά της μετά τη γέννηση του 2ου παιδιού της) και αυτό έκανε για άλλη μία φορά, το απόγευμα της Παρασκευής 21/10.

Η ραδιοφωνική παραγωγός δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία της δείχνοντας το σώμα της λίγες ημέρες μετά τον τοκετό και ανακοίνωσε σε όλους πως ξεκινάει την γυμναστική. Θέλησε, όμως, να περάσει και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

INSTAGRAM

«Η νέα εποχή θέλει γυναίκες με καμπύλες τύπου μέση δαχτυλίδι στήθος πεπονάτο και περιφέρεια αεροδρόμιο! Όσες είναι "τυχερές" και είναι έτσι το σκαρί τους θεωρούνται καρασεξουάλες γυναικάρες! Φυσικά ούτε λόγος για κυτταριτιδες και τέτοια του διαβόλου... Απαπαπα αυτά τα έχουν οι κοινες θνητες! Οι υπόλοιπες που μας γέννησε η μάνα μας με στήθος λεμονάκι και κυτταρίτιδα ως τον αστράγαλο να πάμε μα πνιγούμε.Δεν μπορούμε να λεγόμαστε ινφλουενσερς...

REALITY

...βρε ουστ! Je suis trés adorable! "Πες ένα ευχαριστώ μωρή γουρούνα στο σώμα σου που έφτιαξε δύο θαύματα" ειπα σήμερα στον εαυτό μου περνώντας μπροστά από τον καθρέφτη. Μετά σκέφτηκα πόσο αυστηρή και επικριτική είμαι πάλι με εμενα και συλλογιστηκα τι έχει τραβήξει 30 και χρόνια αυτό το κορμάκι. Μην τα πολυλογώ, πριν με ρουφήξει η αναβλητικοτητα μου σηκώθηκα, ντύθηκα και πήγα γυμναστήριο.

Πρώτη μέρα παρακαλώ μετά από 2.5 χρόνια αποχής από την γυμναστική. Περιττό να σας πω ότι είχε τρελη πλάκα! Ξεκαρδιστηκα με την πάρτη μου. Προσπαθώντας να κάνω διατάσεις ακούγονταν κρακ κρουκ τα κόκαλα μου, επιφωνήματα και φράσεις του τύπου:" ωχ, α τα τα, και αχ μάνα μου, η μέση μου..." . Ασε που γνώρισα ενδιαφέρουσες τύπισσες στο μάθημα και μια θεάρα trainer. Η απόφαση μου να πάρω την κορμαρα μου και να την φροντίσω μόνο σε καλό μου βγήκε παιδιά!

Πέρασα όμορφα κι ένιωσα ότι με φροντίζω, ψυχικά και σωματικά! Κατέβηκα τις σκάλες κι ένιωσα ότι πετούσα. Γυρνώντας στον δρόμο, περασα από ένα ανθοπωλείο, μου πήρα λουλούδια και έφυγα προς το σπίτι! Που θέλω να καταλήξω? Στο καντο για εσένα... για να ξεσκουριασεις, να κοινωνικοποιηθεις, να αλλάξεις παραστάσεις μέσα στην ημέρα σου, να σου αρέσεις περισσότερο βρε αδερφέ!

Στην τελική να σου πω και κάτι? "Καρντασιανό κωλο" δεν έχω και εύχομαι να μην αποκτήσω κιόλας, έχω όμως μια όμορφη ισορροπία μέσα μου που δεν θα την ανταλλαζα για κανένα π@£₩τη λόγο!» και πόσο δίκιο έχει θα συμπληρώσουμε εμείς!

Μαντώ Γαστεράτου