"Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος" - Η όλο νόημα ανάρτηση της Μαντώς Γαστεράτου

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός μήνα από την γέννηση της κόρης της 

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μια πολύ όμορφη περίοδο διανύει η Μαντώ Γαστεράτου καθώς πριν έναν μήνα ήρθε στην ζωή το δεύτερο παιδί της, η κόρη της, καρπός του έρωτά της με τον Νίκο Ισηγόνη.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια είναι αρκετά ενεργή στο instagram και πολλές φορές μοιράζεται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της με τους διαδικτυακούς της φίλους. Η ίδια μάλιστα αρκετά συχνά μοιράζεται και τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, τα νεύρα και τις εντάσεις.

Η ανάρτηση της Μαντώς Γαστεράτου για τη συμπλήρωση του ενός μήνα από την γέννηση της κόρης της

Αυτό έκανε και τώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός μήνα από τη μέρα που η κόρη της ήρθε στη ζωή. Η Μαντώ Γαστεράτου λοιπόν δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram και έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης:

«INSTAGRAM VS REALITY…INSTAGRAM.. Σήμερα το λιονταράκι μου κλείνει ένα μήνα ζωής! Αυτές οι μέρες είναι από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική, ξεχωριστή εμπειρία και τα πρωινά μας έχουν γίνει πιο χρωματιστά και φωτεινά!

REALITY.. Όντως σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα! Η μικρούλα μου είναι ένα μήνα στην αγκαλιά μου… Ναι φυσικά και είμαι χαρούμενη, φυσικά και οι μέρες μου έχουν πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Oμως ειναι στιγμές το τονίζω αυτό! Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος.

Μην κοιτάς που στα sm όλοι ανεβάζουμε μόνο τις ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες στιγμές, λες και ζούμε μόνιμα στο παραμύθι της Σταχτοπούτα που η άμαξα δεν γίνεται ποτέ κολοκύθα… Το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο δεν σημαίνει πως είσαι μέσα στην τρελή χαρά όλη μέρα κάθε μέρα. Οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι.

Τόσο πολύ η καινούρια καθημερινότητα σε κάνει να μην δίνεις καμία προτεραιότητα στον εαυτό σου. Αυτές οι μέρες είναι σαν να ζεις “την ημέρα της Μαρμοτας”, το ίδιο σενάριο σε ρεπετισιόν κάθε μέρα που περιλαμβάνει ξύπνημα, τάισμα, άλλαγμα πάνας, παιχνίδι, βόλτα, τάισμα, νανούρισμα, τάισμα, αλλαγή πάνας, παιχνίδι…

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι ο μοχλός που ρυθμίζει την ένταση των νεύρων σου, βαράει κατευθείαν στα κόκκινα. Ο ψυχαναγκασμος που έχω να είναι όλα τα πράγματα στην θέση τους με κάνει και υποφέρω από τρελά νεύρα όταν βλέπω παιχνίδια στο πάτωμα, πεταμένα ρούχα (που φυσικά δεν προλαβαίνω να μαζέψω ούτε για πλάκα) και ακαταστασία στον χώρο.

Για την δυσκολία του να καταφέρνεις να συνεννοηθείς με ένα δίχρονο και να είσαι “αποτελασματικός γονέας” χωρίς να γίνουν τα νεύρα σου κρασιά, ας μιλήσουμε άλλη φορά… Το πως τα καταφέρνει ο καθένας από εμάς που έχει παιδιά είναι μια τεράστια συζήτηση. Θα ήθελα πολύ να μοιραστείτε την δική σας εμπειρία και να μου γράψετε πως τα καταφέρνετε. Ειλικρινά θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω:)».

Η ανάρτηση της Μαντώς Γαστεράτου

Η ανάρτηση της Μαντώς Γαστεράτου για τη συμπλήρωση του ενός μήνα της κόρης της 

Το ηχηρό "γροθιά" στο στομάχι μήνυμα της σε όλες τις μανούλες

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν και όλες οι περίοδοι δεν είναι ρόδινες όπως φαίνονται στα social media, και από πίσω κρύβεται η κανονική ζωή και η πραγματικότητα.

Για αυτή την αλήθεια αποφάσισε να μιλήσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαντώ Γαστεράτου, η οποία μπορεί να είναι τρισευτυχισμένη με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και οι μέρες που όλα μοιάζουν "βουνό".

Η ίδια μίλησε για τις δύσκολες μέρες που υπάρχουν που δεν είναι όλα τέλεια όπως φαίνονται στα social media και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που βιώνουν κάτι αντίστοιχο, κάτι που θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι που έχουν βήμα να κάνουν καθώς δίνουν πολύ δύναμη χωρίς να το γνωρίζουν.

«INSTAGRAM: Σήμερα το πρωί παρέα με μια φίλη και τα παιδάκια μου πήγαμε μια βόλτα! Μετά από έναν απολαυστικό περίπατο καταλήξαμε σε ένα πάρκο και κάτσαμε κάτω από την σκιά των δέντρων. Παρατηρούσα τον Γιώργο να παίζει ξέγνοιαστος τριγύρω, ενώ παράλληλα θήλαζα την μικρή. Η δροσιά κάτω από τα δέντρα ήταν απολαυστική, δεν είχε πολύ κόσμο κι έτσι μπορούσαμε να απλώσουμε στα παγκάκια την “πραμάτεια” μας, ταπεράκια, μπουκαλάκια, μωρομάντηλα κτλ και μπορούσα να θηλάσω με ησυχία το μωρό.

Ιδιαίτερη χαρά μου έδωσε ένας κύριος μεγαλύτερης ηλικίας που έπαιζε με τα εγγονάκια του. Μας πλησίασε κι αφού μας χαμογέλασε και μας σταύρωσε, μας είπε: “ευλογία κορίτσι μου, αυτό που βλέπω είναι χαρά και ευλογία! Να είσαι πάντα καλά εσύ κι η οικογένεια σου”. Ήταν ένα πρωινό από αυτά που γίνονται κινητήριος δύναμη! Η βενζίνη σου για να βλέπεις την ομορφιά της ζωής και να συνεχίζεις να ψάχνεις αυτές τις στιγμές που τίποτα δεν σου κοστίζουν και τις κατακτάς χωρίς μόχθο όμως σου προσφέρουν τόσα πολλά!

REALITY: Μερικές μέρες πίσω κάποια πρωινά ήμουν σε κακή διάθεση. Βλέπετε οι ορμόνες μου χορεύουν τσα τσα μιας και διανύω περίοδο λοχίας. Σήμερα χαμογελώ και χορεύω όλη μέρα. Άλλες μέρες νιώθω τόσο ευάλωτη που με πιάνουν τα κλάματα, τόσο εύθραυστη που νοιώθω ότι θα καταρρεύσω, τόσο κουρασμένη από τα ξενύχτια με το μωρό που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Οι παραπάνω photos δεν τραβήχτηκαν με σκοπό να ανέβουν στο Instagram. Συνηθίζω να κρατάω αρχείο με random στιγμές, καλές και κακές-εύκολες και δύσκολες της καθημερινότητας μου. Σκεπτόμενη λοιπόν να μοιραστώ κάποιες από αυτές μαζί σας, επέλεγα να πω και να δείξω όλη την αλήθεια μου. Δεν θέλω να είμαι από εκείνους που προβάλλουν μια εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας ούτε με ενδιαφέρει να αποτελέσω πρότυπο κανενός.

Θέλω μόνο να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσες γυναίκες περνάνε την φάση που περνάω κι εγώ! Μην ψαρώνετε με την “τελειότητα” που σερβίρεται “εδώ μέσα”… μην συγκρίνεστε και μην σκεφτείτε ποτέ πως είστε ελλιπείς. Αφήνω αυτά τα λόγια εδώ για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου και σε όσες-όσους με ακολουθούν πως η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ωραία».

 Το ηχηρό

Πηγή φωτογραφιών: Instagram / Μαντώ Γαστεράτου