«Ο δικηγόρος που προσέλαβαν τότε κατόπιν συμβουλής ρεπόρτερ...» - Η αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από τα δικαστήρια

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ο δικηγόρος που προσέλαβαν τότε κατόπιν συμβουλής ρεπόρτερ...» - Η αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από τα δικαστήρια

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Τρίτης 25/10 ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ρούλα Πισπιρίγκου και την ημερομηνία της απολογίας της (δείτε εδώ πότε) στην 35η τακτική ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να ζητήσει και νέα προθεσμία.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι κάτι που να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ζητήσουμε νέα προθεσμία, γιατί η ταλαιπωρία της κας κατηγορουμένης είναι πολύ μεγάλη. Γιατί όταν ένας άνθρωπος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και είναι στις φυλακές, πρέπει αυτός που τον υπερασπίζεται να το τελειώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Από ό,τι μου μετέφερε η μητέρα, η αδελφή και η ίδια η κα κατηγορουμένη, την έδειραν και την έδειραν πολύ άσχημα. Όμως ο δικηγόρος που προσέλαβαν τότε κατόπιν συμβουλής ρεπόρτερ, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του προστάτη μέσω μίας τηλεοπτικής εκπομπής και το ίδιο έγινε και με άλλο δικηγόρο μετά, ο οποίος της είπε να μην κάνει μήνυση για να “έχουμε την Αστυνομία μαζί μας”», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Τι είχε πει για τον φερόμενο ξυλοδαρμό της Πισπιρίγκου ο Κούγιας

Μετά τις μηνύσεις σε δημοσιογράφους για την υπόθεση της Πάτρας (δείτε εδώ ποιον μήνυσε και γιατί), ο Αλέξης Κούγιας, ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στον Κωνσταντίνο Φλαμή και στον Σκάι Πάτρας 89,4 είπε χαρακτηριστικά: «Όταν σου λέω έφαγε ξύλο, έφαγε πολύ ξύλο. Αλλά δεν ομολόγησε. Άλλο αν εκείνες τις ημέρες η μάνα και η αδελφή της δεν έκαναν κάτι γι αυτό, μέσα στον πανικό που υπήρξε. Ισχύει ότι σας λέω. Έφαγε πολύ ξύλο στην Αστυνομία η κατηγορουμένη».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τα ‘βαλε με τον Γρηγόρη Λέων και τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, ενώ χαρακτήρισε «σενάριο» την δικογραφία που συνέταξε η Αστυνομία στην Αθήνα. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας «παίρνω μία δικογραφία, την διαβάζω και βλέπω, και κρίνω τα στοιχεία. Εχω βάλει ανθρώπους να ομολογήσουν αν κρίνω ότι όντως είναι ένοχος»!

Ο κ. Κούγιας δήλωσε πως η υπόθεση αυτή είναι μία δικογραφία η οποία κατασκευάστηκε ως «σενάριο» στο Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και στη συνέχεια αυτό το σενάριο φτιάχτηκε μετά από την παρουσία ορισμένων τύπων στην τηλεόραση, όπως του γνωστού ιατροδικαστή (εννοεί τον Γρηγόρη Λέων) ο οποίος ούτε σακάκι δεν προλάβαινε να αλλάξει και έβγαινε σε όλα τα κανάλια πρωί μεσημέρι βράδυ, προφανώς αποσκοπώντας σε πολιτική καριέρα.

Φτιάχτηκε λοιπόν ένα κλίμα. Και στη συνέχεια συμπληρώθηκε το σενάριο και έκανε το λάθος ο κ. Τσιάρας με τις γνωμοδοτήσεις αυτού του ανθρώπου που είναι στέλεχος της ΝΔ και άρχισε να συμπληρώνει. Στη συνέχεια ήρθαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και έφτιαξαν μία έκθεση ιδεών, και αγνόησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των ατόμων που τις είχαν κάνει όπως η κυρία Τσιόλα στην Πάτρα και στο τέλος έφεραν και έναν απλό γιατρό από τη Θεσσαλονίκη να πιστοποιήσει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Με όλα αυτά που σας ανέφερα είναι προφανές ότι θέλω να δω την δικογραφία περαιτέρω γιατί μου λείπουν στοιχεία. Θα ζητήσω ένα μήνα προθεσμία».