«Θα είμαι τουλάχιστον αληθινή» - Φανερό ξέσπασμα από την Άννα Κορακάκη για τους δημοσιογράφους

«Πέντε άνθρωποι μάς υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Άννα Κορακάκη είναι ιδιαίτερα ενεργή μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media καθώς της αρέσει να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές στιγμές από την καθημερινότητά της -δείτε εδώ ανάρτησή της χωρίς ρετούς.

Ωστόσο, αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μια δημοσίευση "καρφί" προς τους δημοσιογράφους καθώς μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάιρο δεν υπήρχε κανένας σε σχέση με το όταν γίνονται οι Ολυμπιακοί “εκθειάζουν τους αθλητές”.

Η ανάρτηση "καρφί" της Άννας Κορακάκη

«Πέντε σε αριθμό (όσοι και οι Ολυμπιακοί κύκλοι)… Τόσοι ήταν εκείνοι που μας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή μας στην Ελλάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απ’ όπου επιστρέψαμε και με μετάλλιο και με πρόκριση για τους ΟΑ «Παρίσι 2024».

Οι «λίγοι και καλοί» που λέει ο λαός μας, φίλοι, που ήταν ήδη εκεί, από τα πρώτα μου μετάλλια (και πριν από αυτά), ως μικρό κορίτσι. Είναι εκείνοι, που, θα σπρωχτούν άγαρμπα (ναι, κυριολεκτικά θα σπρωχτούν), αν επιστρέψω από τους επόμενους Ολυμπιακούς με ένα μετάλλιο για τη χώρα.

Θα σπρωχτούν, εξαιτίας των -χωρίς υπερβολή- επιδρομικών διαθέσεων και «ληστρικών κινήτρων» δημοσιογράφων, που με περισσό πάθος, θα κατηγορούν στην TV -με αφορμή το Ολυμπιακό μετάλλιο- οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο «φταίει», που δεν προβάλλονται «τα παιδιά που μας κάνουν τόσο περήφανους με τις τεράστιες διακρίσεις τους».

Κι όταν εγώ θα προσπεράσω τότε τα μικρόφωνα, και τρέξω στη μάνα μου, τη Νίκη, τον Ηλία, το Νίκο, την Έλενα, τον Βαγγέλη, το Θοδωρή και όοολους εσάς, θα είμαι «σνομπ». Δεν πειράζει, θα είμαι τουλάχιστον αληθινή, όπως πάντα».

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ και έχω εφιάλτες, πάω σε ψυχολόγο... »

Για μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής της, μίλησε η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, ξανά στην Καθημερινή, περιγράφοντας πως είναι η ζωή της μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον εμμονικό θαυμαστή της, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας αλλά σε 5 μήνες θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η 34χρονη εξομολογήθηκε για τις φοβίες που της άφησε η δυσάρεστη ιστορία με τον άνθρωπο που είχε γίνει σκιά της για πέντε χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως δεν νιώθει ασφάλεια για το μέλλον της πόσο μάλλον μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε από φίλο του δράστη.

«Δεν έχω βρει ακόμη καμία ισορροπία. Μου έχει αφήσει πολλά τραύματα. Όταν βρίσκομαι στη Δράμα γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου. Είναι τρομακτικό ένα μυαλό που είναι απρόβλεπτο και αυτό μου το έδειχναν οι πράξεις του. Τα τελευταία τρία χρόνια είχε ξεφύγει. Με έναν φίλο του έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να μπουν στο διαμέρισμά μου. Πήγαινε στις δουλειές των δικών μου ανθρώπων και δημιουργούσε προβλήματα. Ερχόταν ακόμα και στο σκοπευτήριο.

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έχω συνεχώς εφιάλτες. Δεν θέλω να κάνω τη γενναία. Απέκτησα φοβίες που δεν τις είχα. Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω και σε ψυχολόγο. Πρέπει να δουλέψω αρκετά και με τους εφιάλτες του ύπνου.

 Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Κορακάκη για την υπόθεση με τον εμμονικό θαυμαστή

Όταν μπαίνω στη θυρίδα και βρίσκομαι μπροστά στον στόχο, εκεί ηρεμώ. Εκεί είναι το σπίτι μου και δεν μπορεί να με πειράξει κανένας. Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχω κλειδώσει την πόρτα του σκοπευτηρίου. Καταδικάστηκε για πέντε χρόνια, αλλά σε πέντε μήνες θα είναι έξω.

Τι θα κάνω εγώ τότε; Ήδη ένας φίλος του μου έστειλε μήνυμα, τονίζοντάς μου ότι έκανα κακό στον φίλο του. Μου συμπαραστάθηκαν όλοι, κάτι που με συγκίνησε πολύ. Συναθλήτρια από την Πολωνία μού πρότεινε να μου διαθέσει το σπίτι της.

Μόνο μια γυναίκα που το βιώνει μπορεί να καταλάβει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όσο υποστηρικτικό κι αν είναι το περιβάλλον σου, όταν βρεθείς σε κίνδυνο δεν μπορεί να παρέμβει το περιβάλλον. Είσαι εσύ και ο κίνδυνος. Εκεί μόνο η τύχη μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι να έχει την τύχη μαζί της».