«Ήταν από τους ελάχιστους που όταν δέχθηκα την αισχρή επίθεση...» - Η αποκάλυψη του Ιωάννη Μελισσανίδη για τον Νικολαϊδη λίγο μετά τον θάνατό του

Η συγκινητική εξομολόγησή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ήταν από τους ελάχιστους που όταν δέχθηκα την αισχρή επίθεση...» - Η αποκάλυψη του Ιωάννη Μελισσανίδη για τον Νικολαϊδη λίγο μετά τον θάνατό του

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 26/10 ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής μίλησε για το bullying και τον εκφοβισμό που δέχθηκε λόγω της σεξουαλικότητάς του αλλά και για τη σχέση του με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ αλλά και στην «ενορχηστρωμένη, αισχρή και κατάπτυστη» από τους δημοσιογράφους δυσφήμιση που βίωσε. «Εσύ ο ίδιος αφήνεις να σε επηρεάσει και να σε στεναχωρήσει το οτιδήποτε. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι έχουμε τις αντοχές και τον χαρακτήρα να το αντιμετωπίσουμε. Στο σχολείο αντιδρούσα.»

Η συγκινητική εξομολόγηση του Ιωάννη Μελισσανίδη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Αναφορικά με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη, είπε: «Με τον Αλέξανδρο ήμασταν φίλοι και ως φίλος αλλά και ως συναθλητής οφείλεις να βοηθήσεις. Ο Αλέξανδρος στο Σίδνεϋ είχε σπάσει το πόδι του, είχε διαλυθεί. Εννοείται σαν συναθλητής θα πήγαινα να του σταθώ και να τον βοηθήσω.

Αυτό που θα πως εγώ όμως, είναι ότι ο Αλέξανδρος στη δική μου αισχρή επίθεση που δέχτηκα το 2016 όταν μίλησα ανοιχτά για την σεξουαλικότητά μου από κάποιους συναδέλφους σας, ήταν από τους ελάχιστους που με στήριξαν, ήρθε κοντά μου, μιλήσαμε μου είπε μη μασάς όπως και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Εγώ εκπέμπω έναν χαρακτήρα που δείχνω ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια, αυτοί που ήταν να το πουν μου το είπαν».

Φωτογραφίες από την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Το φέρετρο του έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την Ελληνική σημεία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη (δείτε την τελευταία τηλεοπτική τους συνέντευξη), η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου και λίγοι ήταν οι άνθρωποι που το γνώριζαν. Από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ο χώρος του αθλητισμού και της showbiz βυθίστηκε στη θλίψη.

H ανακοίνωση πως πέθανε έγινε μέσα από το προφίλ του στο Instagram. Πριν πεθάνει είχε γράψει ένα κείμενο το οποίο είχε πει να δημοσιευθεί μετά το θάνατο του.

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη φέρετρο

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη οικογένεια