«Έφυγα από τη "Λάμψη" γιατί έγινε κάτι ηθικής φύσεως»

Αποκάλυψη "βόμβα" από γνωστή ηθοποιό

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Έφυγα από τη

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/10) μέσα από την εκπομπή, «Γεια σου» προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα η γνωστή ηθοποιός, Βίκυ Πρωτογεράκη όπου μεταξύ άλλων δεν δίστασε να κάνει μια σπάνια εποκάλυψη αναφορικά με την σειρά, «Λάμψη». Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλει παρενόχληση από σκηνοθέτη

Οι δηλώσεις της Βίκυς Πρωτογεράκη

«Ένα πράγμα που ήξερε καλά ο Νίκος Φώσκολος ήταν ότι ακολουθούσε αυτό που έκαναν και οι αρχαίοι συγγραφείς. Δηλαδή να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Ένας άπό τους λόγους όμως που έφυγα από μόνη μου ήταν γιατί δεν ήθελα να κλαίω. Δεν μπορούσα. Τα παίρναμε τελευταία στιγμή τα κείμενα και ήταν και πολύ μεγάλα.

Υπήρχε πολύ κους κους του τύπου «αυτή δεν κλαίει», «αυτή παίζει στο Εθνικό θέατρο». Ήξερα για κάποιον φίλο μου, που δεν θέλω να πω το όνομα του, πως του είχαν κάνει μια ιστορία αν και έπαιζε από την αρχή εκεί. Του έκαναν διάφορα και τον έσβησαν από τον χάρτη σιγά σιγά».

«Δεν υπήρχε αυτός για να σκηνοθετεί εκεί, άλλοι σκηνοθέτες ήταν. Ο Νίκος Φώσκολος δεν ερχόταν ποτέ στο πλατό, άλλοι σκηνοθετούσαν και εμένα με έβγαζαν «μαύρη» και όταν μιλούσα ήμουν λίγο στο σκοτάδι. Αν συνέχιζα δεν θα χαλούσε το όνομα μου αλλά θα χαλούσε η υγεία μου.

Δεν θέλω να το πω αυτό, γιατί έχει πεθάνει και ο άνθρωπος και έχει συγχωρεθεί. Απλά έγινε κάτι το οποίο με ενόχλησε. Ήταν ηθικής φύσεως. Από κανέναν συντελεστή δεν ένιωσα κάποιο φλερτ ή κάποια πονηρή πρόταση παρά από τον ίδιο τον βασικό. Τον Νίκο Φώσκολο».

Λίγα λόγια για την Βίκυ Πρωτογεράκη

Η Βίκυ Πρωτογεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα στενά της Πλάκας. Από μικρή συνήθιζε να κάνει… μιμήσεις! Ηταν το αγαπημένο της παιχνίδι ως παιδί. Οταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς και οι φίλοι τους την έβαζαν να κάνει μιμήσεις, αφού ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα. Μάλιστα, φορούσε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ κι έτσι προκαλούσε ακόμη περισσότερο το γέλιο. Αλλες φορές πάλι ανέβαζε παραστάσεις με τα παιδιά της γειτονιάς της, κάνοντας και τη διανομή των ρόλων. Από πολύ νωρίς η μαμά και ο μπαμπάς της είχαν διαβλέψει πως η Βίκυ θα γινόταν ηθοποιός, αλλά και δικηγόρος!

Στο σινεμά όπου έβλεπαν ταινίες τής είχαν, άλλωστε, ειδική καρέκλα, ενώ, όταν επέστρεφαν σπίτι, το κοριτσάκι στηνόταν στον καθρέφτη και προσπαθούσε να μιμηθεί την πρωταγωνίστρια του φιλμ που μόλις είχε παρακολουθήσει.