«Δεν είμαι τόσο δυνατός! Μόνο ο Θεός ξέρει αν αξίζω να..» - Ανατριχιάζει ο Γιώργος Δασκαλάκης για την μάχη του με τον καρκίνο

Τα σπαρακτικά του λόγια στον αέρα της Super Κατερίνα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν είμαι τόσο δυνατός! Μόνο ο Θεός ξέρει αν αξίζω να..» - Ανατριχιάζει ο Γιώργος Δασκαλάκης για την μάχη του με τον καρκίνο

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Δευτέρας 31/10 ο Γιώργος Δασκαλάκης μέσα από το νοσοκομείο, με τον γνωστό τραγουδιστή να περιγράφει τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, έχοντας δίπλα του όπως είπε ελάχιστα άτομα να τον στηρίζουν.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δασκαλάκη για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο

«Δεν είμαι τόσο δυνατός ρε παιδιά! Είναι δύσκολο αυτό το πράγμα! Να σας πω κάτι… ίσως να είμαι τυχερός. Έχει τις στιγμές που λυγίζεις. Λες ναι ρε θα σε κερδίσω και του χρόνου θα ξανατραγουδάω. Αλλά έρχονται και οι στιγμές που λες γιατί σε μένα; Μα γιατί σε μένα όλα;

Μιλούσα με τον κουμπάρο μου τον Νάσο Γουμενίδη και του είχα πει ότι δεν νιώθω καλά. Ένιωθα ατονίες και είχα βγάλει κάτω από τη μασχάλη μου ένα πράγμα, σαν σπυράκι. Δεν δίνουμε σημασία, με πονούσε. Τραγουδούσα κανονικά. Έφτασε η μέρα των γενεθλίων μου και άρχισα να έχω φλέματα, είχα χάσει κιλά, είχα χάσει την όρεξη μου. Τραγουδούσα και έπεσα κάτω. Έφτασε τέλος Ιουλίου και είπα στην μάνα μου να πάμε στο νοσοκομείο. Κάναμε αξονικές και στην τρίτη εντελώς τυχαία βρήκαν τον καρκίνο στους λεμφαδένες μου.

Μόνο ο Θεός ξέρει αν αξίζω να ζήσω», είπε με τρεμάμενη φωνή ο Γιώργος Δασκαλάκης.

Ποιος είναι ο Γιώργος Δασκαλάκης

Σήμερα ο Γιώργος Δασκαλάκης είναι μπαμπάς δύο τρισχαριτωμένων μικρών, του Γιάννη, 4,5 ετών, και της Τσαμπίκας, 15 μηνών, και νιώθει μεγάλη χαρά, γιατί μετά από χρόνια προσπάθειας να καθιερωθεί στο μουσικό στερέωμα το τραγούδι του «Τι τραβάω» (σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου) βρίσκεται στην 20ή θέση της IFPI.

Όμως, η ζωή του είχε πολλές ανηφόρες για να φτάσει μέχρι εδώ. Βλέποντάς τον, δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως ο κομψός άντρας, που ξεσηκώνει το κοινό του όταν ανεβαίνει στην πίστα, κάποτε ζύγιζε 267 κιλά. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, εργαζόταν ως πιανίστας στο νυχτερινό κέντρο Πλάκα στη Νυρεμβέργη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από γονείς μετανάστες. Κατά τη διάρκεια παιχνιδιού είχε μια πτώση και έσπασε τη λεκάνη μου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο φαινόταν.

Χρειάστηκε να του βάλουν τεχνητούς γοφούς και έκανε συνολικά έξι χειρουργεία για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Για δύο χρόνια έπαιρνε κορτιζόνη, με αποτέλεσμα από 50 κιλά, στα 15 μου χρόνια να φτάσω τα 105». Ο ίδιος παραδέχεται πως η εφηβεία, σε συνδυασμό με τη βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά και την καθήλωση για καιρό στο κρεβάτι τον έκαναν να χάσει το μέτρο με το φαγητό.