Μαρία Καλάβρια: «Θα το σκότωνε το παιδί» - Τι καταγγέλει ο παππούς του ανήλικου για την επίθεση σκύλου

«Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εκεί»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαρία Καλάβρια: «Θα το σκότωνε το παιδί» - Τι καταγγέλει ο παππούς του ανήλικου για την επίθεση σκύλου

Την Δευτέρα 31/10 έγινε γνωστό πως ο ανήλικος ανιψιός της Μαρίας Καλάβρια δέχθηκε επίθεση από σκύλο στο Λαγονήσι (δείτε εδώ ακριβώς τι συνέβη και ποια είναι η κατάστασή του) και λίγες ώρες αργότερα, ο πατέρας της ίδιας, μίλησε στην κάμερα του T-Live για το γεγονός αυτό.

Ο ίδιος περιέγραψε βήμα βήμα το σκηνικό και εξήγησε πως είναι γεμάτος θλίψη και οργή, βλέποντας το εγγόνι του σε αυτή την κατάσταση, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν δείχνει καν ιδιαίτερη μεταμέλεια.

Οι δηλώσεις του πατέρα της Μαρίας Καλάβρια για την επίθεση από σκύλο στον ανιψιό της

«Το παιδί έχει αρχίσει να συνέρχεται, αλλά φανταστείτε ένα θηρίο να βρίσκεται πάνω του και να προσπαθεί να το σκοτώσει. Πώς έχει νιώσει και πώς θα το ξεπεράσει, δεν ξέρω. Και που είναι αυτοί οι φιλόζωοι που δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει ένα τηλέφωνο και να μάθει γι’ αυτό το παιδί. Πήγαινε σχολείο και ξαφνικά έρχεται ένα σκυλί από πίσω του, το πετάει κάτω και του κάνει επίθεση.

Άρχισε να το δαγκώνει και ευτυχώς που πέρασε ένας κύριος κι έδιωξε το σκυλί. Θα το σκότωνε το παιδί. Φανταστείτε ότι το έχει δαγκώσει στο σαγόνι, στο πρόσωπο… Φανταστείτε να το δάγκωνε στον λαιμό. Πώς μπορεί να νιώσει ένας παππούς που ακούει για το εγγονάκι του ότι βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Ήμουν εκτός Αθηνών όταν το έγινε το περιστατικό γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εκεί. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε συγγνώμη και είπε ως δικαιολογία ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα και βγήκε ο σκύλος έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίστε ένα δάγκωμα σκύλου

Για μικρούς τραυματισμούς

Αν το δήγμα προκαλέσει πολύ μικρή σχάση του δέρματος και δεν τίθεται κίνδυνος για λύσσα, αντιμετωπίστε το τραύμα ως μια ελάσσων πληγή. Πλύνετε καλά το τραύμα με νερό και σαπούνι. Εφαρμόστε μια αντιβιοτική κρέμα προς αποφυγή λοίμωξης και καλύψτε το με καθαρό επίδεσμο.

Για βαθύ τραυματισμό

Αν το δήγμα προκαλέσει βαθιά διάτρηση του δέρματος ή σοβαρή σχάση κι αιμορραγία, με τη βοήθεια μιας καθαρής και στεγνής πετσέτας ασκείστε πίεση στο τραύμα, ώστε να σταματήσετε την αιμορραγία κι επισκεφθείτε έναν ιατρό.

Για λοίμωξη

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε σημεία λοίμωξης, όπως, πρήξιμο, ερυθρότητα, αυξημένο πόνο ή εκροή παχύρρευστου υγρού, επισκεφθείτε άμεσα έναν ιατρό

Σε υποψία λύσσας

Αν υποπτεύεστε ότι το ζώο που σας δάγκωσε μπορεί να είναι μολυσμένο με λύσσα – συμπεριλαμβανομένου άγριο ή κατοικίδιο ζώο άγνωστης όμως ανοσοποιητικής κατάστασης – επισκεφθείτε άμεσα έναν ιατρό

Οι ιατροί συνιστούν τον επαναληπτικό εμβολισμό για τέτανο κάθε 10 χρόνια. Αν ο τελευταίος σας εμβολιασμός ήταν άνω των 5 ετών και το τραύμα σας είναι βαθύ ή ακάθαρτο, ο ιατρός ίσως συστήσει αντιτετανικό ορό. Υποβληθείτε σ’ αυτόν το συντομότερο δυνατόν μετά τον τραυματισμό.

Τα κατοικίδια ζώα είναι υπεύθυνα για τα περισσότερα δήγματα. Είναι πιθανότερο να σας δαγκώσει σκύλος παρά γάτα. Αν και το δήγμα γάτας φέρει μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης λοίμωξης. Τα δήγματα κατοικίδιων ζώων χωρίς καμία ανοσοποίηση (εμβολιασμό), καθώς και των αγρίων ζώων, διατρέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης με λύσσα. Η λύσσα συναντάται στους μέμφιτες, στις νυχτερίδες και στις αλεπούδες, σε σχέση με τα σκυλιά και τις γάτες. Τρωκτικά όπως τα κουνέλια και οι σκίουροι, σπάνια μεταφέρουν τη λύσσα.

Όταν τα αγαπημένα τετράποδα αγριεύουν και δαγκώνουν, το τραύμα μπορεί να μολυνθεί και οι συνέπειες για την υγεία του παθόντος μπορεί να αποβούν μοιραίες!

kynigesia.gr