«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ανόητος και έκανε λάθη, ο Γιώργος Κιμούλης είναι εγωπαθής και εγωιστής»

Η αποκάλυψη γνωστού ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Τετάρτης 2/11 ο Χρήστος Βαλαβανίδης και αναφέρθηκε στη πορεία του στον χώρο της υποκριτικής αλλά και τις εξελίξεις με τις υποθέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη και του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος επιστρέφει και πάλι στο θεατρικό σανίδι.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Βαλαβανίδη για Κιμούλη & Φιλιππίδη

«Υπάρχει μία νομοτέλεια σε όλα τα πράγματα. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Επειδή κάποιοι θεώρησαν την επιτυχία και τη δύναμή τους μέσα στο επάγγελμα δεδομένη, έκαναν φρικτά λάθη.

Ο Πέτρος (Φιλιππίδης) είχε πολύ έντονο το υπερεγώ του. Φρόντιζε να το προβάλλει και να το καλλιεργεί. Πιστεύω ότι ήταν ανόητος, έκανε πολλά λάθη. Το ξέρει και ο ίδιος. Υπάρχει και η συγνώμη. Όχι μία, πολλές συγνώμες, μία πολύ βαθιά συγνώμη.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Εγωιστής, εγωπαθής, εγωκεντρικός αλλά υπέροχος ηθοποιός. Βεβαίως και θα δούλευα με τον Κιμούλη. Και με τον Πέτρο θα δούλευα, γιατί ξέρω ότι θα έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Έχει μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Ποιος είναι ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης (21 Μαΐου 1944) είναι Έλληνας ηθοποιός και ποιητής. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1973. Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους καθώς και με τις δύο κρατικές σκηνές, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε όλα σχεδόν τα είδη της τέχνης του ηθοποιού: Αρχαίο δράμα, Αττική κωμωδία, Κωμειδύλλιο, Οπερέτα, σύγχρονο θέατρο, μουσικό θέατρο, Παντομίμα και Επιθεώρηση.

Μεταξύ άλλων έχει παίξει στις παραστάσεις: «Μορμόλης» και «Παπουτσωμένος Γάτος», «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ», «Άλκηστη – Κύκλωπας», «Κατζούρμπος», «Η Τύχη της Μαρούλας", «Η τρελλή του Σαγιώ», «Κύκλωπας - Εκάβη», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «Ντόλλυ».

Στη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, έπαιξε το Στέλιο στην "Αυλή των Θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη (σκην. Γιώργος Μιχαηλίδης).

Το 1996, μαζί με τη γυναίκα του, Ασπασία Κράλλη, δημιούργησαν το «Από Μηχανής Θέατρο» μετατρέποντας ένα παλιό εργοστάσιο σ' έναν σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό θεατρικό χώρο.