Διαγνώσθηκε για δεύτερη φορά με όγκο πασίγνωστη ηθοποιός - Το κείμενό της στα social media

Η δημόσια έκκληση στις γυναίκες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram
Instagram

Με όγκο διαγνώσθηκε για δεύτερη φορά μια πασίγνωστη ηθοποιός όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, μέσα από ένα κείμενο.

Ο λόγος για την Σάρον Στόουν, η οποία έγραψε πως διεγνώσθη με έναν «μεγάλο ινομυωματώδη όγκο», κάνοντας την ίδια στιγμή έκκληση στις γυναίκες να παίρνουν πάντα μια δεύτερη γνώμη από τους γιατρούς.

Η αποκάλυψη της Σάρον Στόουν για τον όγκο

«Αφορά κυρίως γυναίκες: Μην παρασύρεστε. Πάρτε μια δεύτερη γνώμη. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Θα απέχω για 4-6 εβδομάδες μέχρι να αναρρώσω πλήρως. Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε. Είναι όλα καλά», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, ενώ την δική της περιπέτεια με τον καρκίνο περνάει και μια γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια.

Η αποκάλυψη της Σάρον Στόουν για τον όγκο 
Instagram / Sharon Stone

Λίγα λόγια για την πασίγνωστη ηθοποιό

Η Σάρον Βον Στόουν γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στο Μίντβιλ της Πενσυλβάνιας. Παιδί μιας φτωχής εργατικής οικογένειας κέρδισε μία υποτροφία σε ηλικία 15 ετών για το Πανεπιστήμιο Έντινμπρο της Πενσυλβάνιας. Σπούδασε δημιουργική γραφή και καλές τέχνες, αλλά αποφάσισε ν’ ακολουθήσει καριέρα μοντέλου, καθώς είχε αναδειχτεί Μις Πενσυλβάνια. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ήταν ένα περιζήτητο και καλοπληρωμένο μοντέλο με εμφανίσεις σε διαφημίσεις στον Τύπο και την τηλεόραση.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 μεταπήδησε στον κινηματογράφο, ξεκινώντας από το χώρο της κωμωδίας με ένα πέρασμα από την ταινία του Γούντι Άλεν «Ζωντανές Αναμνήσεις» («Stardust Memories»). Το 1984 ερμήνευσε ένα αξιοπρόσεκτο ρόλο στην κομεντί του Τσάρλς Σάιερς «Αγεφύρωτες σχέσεις» («Irreconcilable Differences») και τρία χρόνια αργότερα προκάλεσε τρανταχτά γέλια στη φαρσοκωμωδία «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή Νο 4» («Police Academy 4: Citizens on Patrol»).

Ο πρώτος σπουδαίος ρόλος της ήταν δίπλα στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ την ταινία επιστημονικής φαντασίας του Πολ Βερχόφεν «Ολική Επαναφορά» («Total Recall», 1990), που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ. Η ταινία έσπασε ταμεία και καθιέρωσε τη Σάρον Στόουν ως πρωταγωνίστρια. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε μία φωτογράφιση στο περιοδικό «Playboy» και κέρδισε μια θέση στις «25 πιο σέξι σταρ του αιώνα».