«Η μητέρα του ήρθε πριν από 1 χρόνο και μου είπε χάνω το...» - Η εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

«Γίνονται θαύματα της είπα και προσπαθούσαμε να...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Η μητέρα του ήρθε πριν από 1 χρόνο και μου είπε χάνω το...» - Η εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3/11 η Βούλα Πατουλίδου η οποία μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία, τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της αλλά και για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος πριν μερικές μέρες θα γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Οι δηλώσεις της Βούλας Πατουλίδου για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

«Εγώ είμαι παιδάκι μεταναστών. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying. Απλά το βιώναμε, δεν ξέραμε τη λέξη. Τώρα βαφτίστηκε. Τότε δεν ήταν εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία» αποκάλυψε η Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε: «Και λόγω χρώματος στο δέρμα και το μελαχρινό στα μαλλιά. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν. Τα παιδάκια ήμασταν όλα μια αγκαλιά. Ξαφνικά, μόλις έρχονταν οι μεγάλοι….

Πηγαίνω μια μέρα με τη μητέρα μου στο Aldi, μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και είμαι με το καρότσι που είχε μέσα έξι ψωμιά. Και μου λέει μία δεν είστε Γερμανοί ε; και νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Από τα ψωμιά κατάλαβε ότι είμαστε ξένοι. Σιγά μην έτρωγαν ψωμί αυτοί».

Για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη, είπε: «Μαζί γυμναζόμασταν! Μάλιστα όταν εγώ είχα πολιτευτεί, πολλές φορές ο Αλέξανδρος ήταν στο υπόγειο του Παλέ. Έμπαινα μέσα και έλεγα «φύγετε στην άκρη» και έμπαινα σε ένα πλατό και έκανα λίγα καθίσματα με το τζιν για να είμαι εντάξει για να πάω στην εκδήλωση. Το γέλιο περίσσευε! Ένας γίγαντας! Ήμουν από εκείνους τους ανθρώπους που έγινε ένα τιμητικό αφιέρωμα για τους Ολυμπιονίκες που πέρασαν στο ΤΕΦΑ της Θεσσαλονίκης και ήταν εκεί η μάνα του, όταν ο Αλέξανδρος είχε σπάσει το πόδι του στο Σίδνεϋ.

Ήρθε πριν από έναν χρόνο και μου είπε «χάνω το πλατάνι μου». Μου το είπε η μαμά του, «γίνονται θαύματα» της είπα και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον μικρό αδελφό του για να μπορεί να τον πηγαινοφέρνει στις θεραπείες.

Πολύ αξιοπρεπής ο Αλέξανδρος. Ο σύζυγος μου πήγε νωρίτερα την ημέρα της κηδείας να δει τους γονείς του και έφυγε προτού να αρχίσει η νεκρόσιμη ακολουθεία», ανέφερε χαρακτηριστικά Βούλα Πατουλίδου.