Αποσύρεται από το ποδόσφαιρο ο Ζεράρ Πικέ - Η ανακοίνωσή του

Το έκανε γνωστό μέσα από ένα βίντεο στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Gerard Piqué
Instagram / Gerard Piqué

Σαν βόμβα έσκασε νωρίτερα η είδηση πως ο Ζεράρ Πικέ αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, κάτι που ο ίδιος έκανε γνωστό, εν όψει βέβαια των φημών περί τρίτου παιδιού με την νέα σύντροφό του.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ενός βίντεο 2 λεπτών που ανάρτησε στα social media, εξηγώντας ότι ο αγώνας του Σαββάτου (5/11) εναντίον της Αλμερία θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του.

Στο βίντεο ο Ζεράρ Πικέ κάνει μια ανασκόπηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής καριέρας του, από τότε που έφτασε στη La Masía μέχρι σήμερα, που έδωσε μια από τις ειδήσεις της χρονιάς.

Η ανακοίνωση του Πικέ ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

Λίγα λόγια για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή

Είναι Ισπανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός για την Μπαρτσελονα.Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του.Αν και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, πριν επιστρέψει πίσω στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, βοηθώντας τον σύλλογο στο να κατακτήσει πολλά τρόπαια.

Ο Πικέ είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες να έχουν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ δύο χρόνια στη σειρά με διαφορετικές ομάδες, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Μαρσέλ Ντεσαγί, Πάολο Σόουζα και Σαμουέλ Ετό.

Έχει εκπροσωπήσει επίσης την εθνική ομάδα Ισπανίας, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 11 Φεβρουαρίου του 2009. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012.
Μεγάλωσε σε Καταλινική οικογένεια. Ο πατέρας του, Τζόαν είναι επιχειρηματίας ενώ η μητέρα του, Μοντσεράτ, είναι διευθύντρια ενός νοσοκομείου τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στη Βαρκελώνη. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Μαρκ.

Το 2011 ξεκίνησε τη σχέση του με την Σακίρα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνος συμμετείχε στο videoclip του τραγουδιού της, "Waka Waka (This Time For Africa)", το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους: τον Μίλαν (γενν. 22 Ιανουαρίου 2013) και τον Σάσα (γενν. 29 Ιανουαρίου 2015). Τον Ιούνιο του 2022 ανακοίνωσε τον χωρισμό του από την Σακίρα.