«Το body shaming δεν σημαίνει...» - Η μακροσκελής ανάρτηση της Έλενας Γαλύφα για την γυμνή φωτογράφιση στο GNTM 5

Μετά τις αντιδράσεις του κόσμου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Elena Galifa
Instagram / Elena Galifa

Χαμό προκάλεσε η φωτογράφιση του τελευταίου επεισοδίου του GNTM 5 με την πρώτη γυμνή φωτογράφιση των κοριτσιών, η οποία πέρναγε το μήνυμα κατά του body shaming, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Έλενα Γαλύφα και Μαίρη Βυτινάρος ήταν αυτές που μπήκαν στην πισίνα και έμειναν σχεδόν γυμνές, για να δείξουν στις διαγωνιζόμενες το concept (δείτε εδώ το βίντεο). Μάλιστα, η πρώτη το βράδυ της Πέμπτης 3/11 θέλησε να τοποθετηθεί μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram για το συγκεκριμένο concept του GNTM, κάνοντας μια μακροσκελή της ανάρτηση.

Η ανάρτηση της Έλενας Γαλύφα για την γυμνή φωτογράφιση στο GNTM 5

«Μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες μου, μιας και αν μου το λέγανε αυτό κάποτε θα πίστευα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να το τολμήσω! Όχι για το γυμνό, γιατί από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια για το αποτέλεσμα αλλά για την ανασφάλεια, την ντροπή και την ενοχή που νιώθει κάθε γυναίκα με το κορμί της, η κάθε μια για τους λόγους της μα κυρίως γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει! Το body shaming δεν σημαίνει κάποια παραπάνω κιλά, αλλά εκείνο το σημείο που καταπίνει την αυτοπεποίθηση σου και σε κάνει να καμπουριάζεις… και σίγουρα έχω κ εγώ, δεν είσαι μόνη!

Μα είναι όλα όμως στο μυαλό μας και δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από το να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε όπως είναι και να μπορέσουμε να τον κάνουμε καλύτερο.. αν τα καταφέρουμε, τότε σίγουρα πρέπει να δώσουμε δύναμη και σε μια άλλη γυναίκα να κάνει το ιδιο.. και σε μια άλλη και σε μια άλλη.. και να γίνουμε πολλές!! Γυναίκες δυνατές και χωρίς φίλτρα… όπως ακριβώς και αυτές οι φωτογραφίες και δεν με νοιάζει.. ήταν μια προσωπική νίκη και για μένα» έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησής της η Έλενα Γαλύφα.

Η ανάρτηση της Έλενας Γαλύφα για την γυμνή φωτογράφιση στο GNTM 5
Instagram / Elena Galifa

Τα tweets για την συγκεκριμένη φωτογράφιση

Πολλοί είπαν πως ήταν οφθαλμόλουτρο, ενώ άλλοι πως τα σώματα τους ήταν πολύ καλλίγραμμα και γυμνασμένα για να περνάνε μηνύματα για body shaming.