«Απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα του κοινού» - Ξέσπασε ο Δημήτρης Καμπουράκης στον αέρα του Open Weekened

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα του κοινού» - Ξέσπασε ο Δημήτρης Καμπουράκης στον αέρα του Open Weekened

Ο Δημήτρης Καμπουράκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του OPEN, Open Weekend, το Σάββατο 5/11 και πραγματοποίησε μία σύγκριση των καθημερινών εκπομπών με αυτές του Σαββατοκύριακου, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για τα νούμερα τηλεθέασης.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την δουλειά, καθώς βρίσκεται πολλά χρόνια στο "γυαλί" και ξέρει να διαχειρίζεται ακραίες καταστάσεις (δείτε εδώ την επική του αντίδραση στα σχόλια που δέχθηκε), ωστόσο ορισμένες καταστάσεις τον βγάζουν εκτός εαυτού.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καμπουράκη

«Δεν υπάρχει σύνορο, βάζεις ένα πέτρινο τοίχο 7 μέτρα και λες από εδώ είναι η ενημέρωση κι από εδώ η ψυχαγωγία. Ο καθένας μπορεί να το κάνει, όπως θέλει. Εγώ μίλησα για τον τρόπο που το κάνουν κι είναι κι οι ενημερωτικές εκπομπές που το κάνουν. Έχεις βιασμό, παιδεραστία, μια μάνα σκοτώνει τα παιδιά της, μπαμπάς που εκδίδει, σκοτώνει… Εντάξει αυτά είναι ειδήσεις. Πάντα πουλούσαν τα αστυνομικά θέματα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Είναι λίγο παράταιρο κι αυτοϋπομονευτικό για την τηλεόραση να χώνεσαι μέσα και να βγάζεις πράγματα που δεν χρειάζεται… Εμένα με ενοχλεί μια λεπτομέρεια που είναι άρρωστη. Δεν διανοήθηκα ποτέ να στείλω τον ρεπόρτερ ή να πάω εγώ και να ψάχνω ποιος άναψε το καντηλάκι του δεύτερου νεκρού παιδιού της Πισπιρίγκου και ποιοι το άναψαν κι αίσχος και να ρωτάς τον καντηλανάφτη. Απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα του κοινού. Αυτά πρέπει να τα περιορίσουμε, όχι να τα υποδαυλίσουμε»

«Για 1% να κάνεις τέτοια αισχρά πράγματα; Λυπάμαι»

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/10) ο Δημήτρης Καμπουράκης παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής, «Καλύτερα δε γίνεται» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ο ίδιος είχε "ανοίξει" την καρδιά του και είχε αποκαλύψει χαρακτηριστικά πως έχει φοβηθεί για την σωματική του ακεραιότητα.

«Οι εκπομπές, οι παρουσιαστές, οι ρεπόρτερ μπαίνουν σε λεπτομέρειες φρικαλέες λες και το κοινό είναι ηδονοβλεψίες. Η είδηση είναι ότι ένας 50χρονος με status εκπόρνευε μία 12χρονη. Αυτό είναι είδηση.

Αυτό να αναλύσουμε και να δούμε. Τώρα να ψάχνω και να κάνω ρεπορτάζ ποια ήταν την ψυχιατρική κατάσταση του παιδιού τι εξυπηρετεί; Εξυπηρετούν την αρρώστια του κοινού. Για 1% παραπάνω ή 10 κλικ παραπάνω στο διαδίκτυο να κάνεις τέτοια αισχρά πράγματα; Λυπάμαι.

Δεν υπάρχει καμία γνώση στις ψυχαγωγικές εκπομπές ως προς τη διαχείριση της ενημέρωσης. Υπάρχει μία μανία να κάνουμε 2% και 3% παραπάνω τηλεθέαση και να νικήσουμε τον απέναντι. Δεν υπάρχει καμία γνώση και δεν ενδιαφέρει και πολλούς από τους συναδέλφους που βλέπουμε».