Δεύτερη μήνυση κατά του Νίκου Βέρτη - Γιατί του ζητάνε 60.000 ευρώ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Συνεχίζεται η υπόθεση με τα ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που φέρονται πως έκαναν ο Νίκος Βέρτης και η ορχήστρα του τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Super Κατερίνα, οι δύο πλευρές αλληλομηνύονται.

Ο τραγουδιστής και η ορχήστρα κατέθεσαν από κοινού μήνυση στον λεγόμενο «ψευτογιατρό», ο οποίος έχει δικαστεί για παρόμοια υπόθεση και στην Κύπρο.

«Καταθέτουμε μήνυση κατά του… για τα αδικήματα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος (προσποιήθηκε τον γιατρό χωρίς να έχει πτυχίο ιατρικής), απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης (δεν ξέρουμε τι σκεύασμα χορηγήθηκε) και πλαστογραφία κατά συρροή (χορήγησε κάρτες εμβολιασμού)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της μήνυσης.

Επίσης, ο Νίκος Βέρτης έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, από μουσικό της ορχήστρας που του έστειλε εξώδικο και ισχυρίζεται ότι δεν είδε ποτέ τον τραγουδιστή να εμβολιάζεται.

Και δεύτερη μήνυση δέχτηκε ο Νίκος Βέρτης

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποκάλυψε επίσης πως έχει υποβληθεί και δεύτερη μήνυση κατά του Νίκου Βέρτη από άλλον μουσικό της ορχήστρας, ο οποίος του ζητά το ποσό των 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως το όνομα του Νίκο Βέρτη έχει σχολιαστεί έντονα το τελευταίο διάστημα, αφού πρόσφατα προκλήθηκε σάλος με αστυνομικούς που μπήκα στο κέντρο που τραγουδάει.

Όλο το παρασκήνιο για την καταγγελία

Τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή, έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη συναυλία του καλλιτέχνη στο Ισραήλ, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έπρεπε να εμβολιαστούν προκειμένου να ταξιδέψουν.

Ωστόσο, η ξένη διοργανώτρια εταιρεία ανέλαβε να τους εμβολιάσει σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας με εμβόλια που «θα εξασφάλιζε από το εξωτερικό με τη συμβολή ενός θεραπευτηρίου της Κύπρου» όπως και έγινε και όχι σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Η διοργανώτρια εταιρεία, παρόλα αυτά, φέρεται να ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει τον εμβολιασμό κατ’ εξαίρεση, καθώς εκείνη την περίοδο η πλατφόρμα είχε ανοίξει για τους πολίτες άνω των 65 ετών, κάτι το οποίο, όπως ισχυρίζονται, απορρίφθηκε.