«Όταν λες Μαμά-δες, μπορείς να πεις κι ένα Μπαμπά-δες» - Το σχόλιο του Σεργουλόπουλου στην Κρονάκη για τον τίτλο της εκπομπής της

«Όταν ζητάει κάποιος συμπερίληψη δεν σημαίνει ότι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όταν λες Μαμά-δες, μπορείς να πεις κι ένα Μπαμπά-δες» - Το σχόλιο του Σεργουλόπουλου στην Κρονάκη για τον τίτλο της εκπομπής της

Στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» μίλησε το πρωί της Τρίτης 8/11 η Ζωή Κρονάκη, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε για τον τίτλο της εκπομπής «Μαμά-δες».

Τα σχόλια Σεργουλόπουλου & Κρονάκη για τον τίτλο της εκπομπής «Μαμά-δες»

Αρχικά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήρε τον λόγο και είπε: «Όταν ζητάει κάποιος συμπερίληψη δεν σημαίνει ότι αντιτίθεται σε κάποιους άλλους. Η συμπερίληψη είναι κάτι, το οποίο το ζητάει κάποιος όταν βλέπει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάτι. Και μπήκε το ερώτημα αν θα αλλάξετε τίτλο εκπομπής στις Μαμάδες;».

Τότε, η Ζωή Κρονάκη σημείωσε: «Φώτη, σε αγαπώ και σε εκτιμώ πάρα πολύ… Νομίζω ότι κάναμε κάτι πρωτοποριακό μέσα από τις Μαμά-δες ως περιεχόμενο. Φέραμε από την αρχή τη στήλη του μπαμπά που δεν είναι το πρωτοποριακό. Θεωρώ ότι ανοίξαμε ένα παράθυρο σε όλη την κοινωνία. Προσπαθήσαμε να φιλοξενήσουμε γυναίκες που είχαν το δικαίωμα στη μητρότητα και γυναίκες που δεν ήθελαν να τεκνοποιήσουν.

Ανοίξαμε το παράθυρο σε ομόφυλα ζευγάρια, σε ετερόκλητες οικογένειες. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε από την αρχή. Το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει. Εσύ την έριξες την ιδέα, η Τζένη λίγο προβληματίστηκε και είπα να το συζητήσουμε, είμαστε ανοικτοί σε όλα και για όλα».

«Θέλω να διευκρινίσω πάλι, γι’ άλλη μια φορά, ότι δεν είπε κανείς για την εκπομπή ότι δεν συμπεριλαμβάνει πράγματα. Απλά όταν λες “Μαμά-δες” μπορείς να πεις κι ένα “Μπαμπά-δες”, συμπεριλαμβάνετε μια οικογένεια σε έναν τίτλο, αν θέλετε και δεν σας πειράζει» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος πρόσφατα ξέσπασε για τα μηνύματα που έχει λάβει.

«Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα...»

Την Πέμπτη 13/10 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή η ανοιχτή συζήτηση με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και για πέμπτη χρονιά βρέθηκαν άνθρωποι με αληθινές ιστορίες ώστε να μιλήσουν για την αποδοχή και την αγάπη ενάντια στο στίγμα και στην προκατάληψη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος μίλησε την απόφασή του να δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφό του, ενώ πριν λίγο καιρό είχε αποκαλύψει και όλα όσα είχε ακούσει για όταν γεννήθηκε το παιδί του.

«Βρισκόμουν σε μια οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, μεγάλωσε με πολλή αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και όταν μεγάλωσα ένιωσα την ανάγκη να κάνω και εγώ τη δική μου οικογένεια. Κάποια στιγμή είπα στον σύντροφό μου “θέλω να κάνουμε ένα παιδί και εκείνος αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό”

Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου κάποια στιγμή να με ρωτήσει “μπαμπά εσείς πώς με κάνατε” και του απάντησε με αγάπη μωρό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.