«Παιδιά εσείς με εκνευρίσατε! Είναι δυνατόν να...» - Η αποκάλυψη του Τάσου Χαλκιά για το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους στη δίκη Φιλιππίδη

«Συγκεντρωθείτε! Ναι, να βγάλεις μια είδηση αλλά όχι αν...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Παιδιά εσείς με εκνευρίσατε! Είναι δυνατόν να...» - Η αποκάλυψη του Τάσου Χαλκιά για το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους στη δίκη Φιλιππίδη

Στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη μίλησε το πρωί της Τρίτης 8/11 ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην σύζυγό του, στο περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου αλλά και στον Πέτρο Φιλιππίδη και την δίκη του.

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά

«Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα ότι είμαι ηθοποιός… Έχω κάνει πολλές δουλειές πέρα από την υποκριτική…

Ένα ζευγάρι όταν μετράει 50 χρόνια, αποκλείεται να είναι συνεχώς τόσο αγκαλιασμένο. Υπάρχει και η ζέστη κάποια στιγμή, το κρύο που θέλεις μια άλλη κουβέρτα. Είσαι αγαπημένος με έναν άνθρωπο αν καταφέρεις να κρατάς την αγάπη, τη στοργή, την εκτίμηση, το νοιάξιμο. Αυτό λέγεται αγάπη και με αυτή την έννοια όσο ζω και μπορώ θα είμαι με τη γυναίκα μου. Αυτό που λέμε έρωτας όμως, δεν υπάρχει 50 χρόνια. Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι προνόμιο των νιάτων. Όταν ακούω για γεροντοέρωτα παθαίνω δερματικό.

Ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία δε θα κοιτάξει μια γυναίκα της ηλικίας του. Θα κοιτάξει μια νεότερη. Που πας; Με ποιο τρόπο θα την ικανοποιήσεις; Δε μπορεί ο άνθρωπος μετά τα 60 να ανταποκριθεί ούτε βιολογικά, ούτε συναισθηματικά στον έρωτα. Ένα πλάσμα μπορεί να το αγαπήσει. Το γήρας αρχίζει κάπου γύρω στα 26. Εγώ δυστυχώς αισθάνομαι 14».

Για το περιστατικό με την Ιωάννα Μαλέσκου (δείτε εδώ το βίντεο): «Στη δική μου εποχή είχαμε έναν τρόπο να συμπεριφερόμαστε στις γυναίκες που περιείχε πολλά κοσμητικά επίθετα. Όταν λέγαμε μια γυναίκα “κούκλα μου”, το λέγαμε γιατί τη βλέπαμε σαν κούκλα και δεν εννοούσαμε κάτω από αυτό τίποτα άλλο. Ακούω κάτι λέξεις που ηχούν στα αυτιά μου περίεργα…».

Για τον πρόσφατο εκνευρισμό του με τους δημοσιογράφους όταν βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ το βίντεο): «Βλέπετε έναν άνθρωπο που με κάποιο σχετικό κόπο ανεβαίνει τις σκάλες. Δε προλαβαίνω να ανέβω και βλέπω κάτω στα πόδια μου 75 καλώδια από τα μικρόφωνα. Παραπάτησα και ήμουν έτοιμος να τσουρομαδηθώ. Τώρα αυτό είναι ωραίο; Για να σου πω τι θα πω στη δίκη; Είσαι σοβαρός; Θα σου πω τι θα πω στη δίκη; Συγκεντρωθείτε. Ναι, να βγάλεις μια είδηση αλλά όχι αν με ρίξεις κάτω. Παιδιά εσείς με εκνευρίσατε. Πάρτε το μέρος της ευθύνης που σας αναλογεί»

Είναι δυσάρεστο όταν ένας άνθρωπος με τον οποίο έχεις ζήσεις πράγματα μέσα στη δουλειά, βρίσκεται στο εδώλιο και εσύ πρέπει να μαρτυρήσεις κάποια πράγματα γι’ αυτόν… Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός για μένα στη δουλειά και ήταν αγαπητός και για πολλά ζητήματα αλλά για κανένα από όσα κατηγορείται».

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την κατάθεση του στη δίκη Φιλιππίδη

«Κατέθεσα στο δικαστήριο ότι η συνεργασία μου ήταν άψογη γιατί έτσι ήταν. Αν είχε γίνει αντικατάσταση θα το θυμόμουν γιατί θα την είχα τύχει και στις επόμενες παραστάσεις. Είναι κάτι που θα το ήξερα από την αρχή του ανεβάσματος. Αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου, να προστίθεται δηλαδή κάποιος ρόλος στην πορεία.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβεί να υπάρχει ένα πρόσωπο ενοχλητικό κάτω στην πλατεία όταν εμείς εργαζόμαστε για να ανεβάσουμε ένα έργο. Δε συμβαίνει αυτό. Ποτέ κανείς δε μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει τις πρόβες παρά μόνο με ειδική άδεια του σκηνοθέτη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας τελειομανής άνθρωπος. Μπορώ να αφήσω το τέλειος στην άκρη και να βάλω μόνο το μανιακός με τη δουλειά μας. Είναι μανιακός. Αυτό συχνά πυκνά τον κάνει να υπερβαίνει κάποια όρια σε σχέση με συναδέλφους, ειδικά νεότερους που δεν καταλαβαίνουν. Πάνω σε μια διαδικασία της δουλειάς μπορεί να μην καταλάβεις κάτι και να εκνευρίσεις τον σκηνοθέτη. Αυτό μόνο μπορώ να καταθέσω.

Για τις ακραίες συμπεριφορές δεν γνώριζα κάτι. Αν πας με κάποιον για ένα ούζο και φύγετε και πείτε καληνύχτα δε μπορείς να ξέρεις τι κάνει μετά. Οπότε όχι, δε γνώριζα κάτι για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές. Αν αθωωθεί, θα το σκεφτώ αν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.