«Τώρα μπορούμε να το λέμε» - Η αποκάλυψη της Ελένης Γερασιμίδου για το πρόβλημα υγείας της

«Από τότε ξεκίνησαν οι πόνοι στο...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Λοιπόν και στον Γιώργο Μουλά παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, μετά το κάψιμο του σπιτιού της με τις φωτιές του καλοκαιριού.

Το πρόβλημα υγείας της Ελένης Γερασιμίδου

Είχατε μιλήσει τον Σεπτέμβριο για την περιπέτεια της υγείας σας. Τώρα πώς είστε;

Αυτό που είχε συμβεί δεν ήταν τίποτα, τότε δεν υπήρξε περιπέτεια, η περιπέτεια είναι πρόσφατη. Έπαθα ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, δεν το δημοσιοποιήσαμε αλλά δεν είναι και κρυφό, οπότε τώρα που είναι όλα καλά να μην τρομάζει και ο κόσμος που με αγαπάει, μπορούμε και να το λέμε. Απλώς τον καιρό που συνέβη καταλαβαίνετε, δεν ήταν εύκολο να έχουμε και ενοχλήσεις γιατί κάποιοι είναι ενοχλητικοί.

Όλα αυτά ξεκίνησαν μετά το κάψιμο του σπιτιού. Από τότε ξεκίνησαν οι πόνοι στο στήθος κτλ. Έπρεπε κι εγώ η ίδια ανεξάρτητα από τον οποιονδήποτε γιατρό να τα αξιολογήσω πιο σοβαρά ώσπου φτάσαμε την ημέρα του φεστιβάλ της ΚΝΕ να κατεβαίνουμε προς τα εκεί και ο πόνος να είναι δυνατός.

Η αντιμετώπιση ήταν άμεση και από τους ανθρώπους τους δικούς μας εκεί και πήγαμε στο Αγία Όλγα που έγινε στεφανιογραφία και stent από έναν εξαιρετικό καρδιολόγο, να τα λέμε κι αυτά. Η πρώτη περίθαλψη έγινε από την Ελένη Παπαγεωργίου άνθρωπο του κόμματος, η οποία μας συνόδευσε μέχρι το νοσοκομείο.

Το πρόβλημα υγείας της Ελένης Γερασιμίδου 
NDP Photos

Τι είχε δηλώσει για το κάψιμο του σπιτιού της

Το πρωί της Δευτέρας 5/9, στην κάμερα του Mega Καλημέρα μίλησαν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος, οι οποίοι είδαν το σπίτι τους να γίνονται στάχτη εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη δύο μήνες πριν. Το ζευγάρι των ηθοποιών είναι συντετριμμένο και θεωρούν τύχη το γεγονός πως δεν ήταν στην κατοικία τους την ώρα που το είχαν τυλίξει οι φλόγες.

Η πρώτη, μάλιστα, δήλωσε πως από τότε την έχει κυριεύσει ο φόβος, διότι δεν θα ήθελε να εποστρέψει στην παλιά της ζωή, που ήταν πολύ φτωχική, ενώ είχε παλέψει για να καταφέρει να χτίσει ένα σπίτι και να εκπληρώσει το όνειρό της.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, στέκομαι με το ζόρι. Φαίνεται είναι στην μοίρα μας να ξεσπιτωνόμαστε δυστυχώς. Ευτυχώς δεν ήμουν μέσα στο σπίτι όταν καιγόταν, το εγκαταλείψαμε 4 το πρωί», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Είχα μία περιπέτεια με την υγεία μου, ευτυχώς δεν είχα καρκίνο, άλλα χειρουργήθηκα, έχω μισό αριστερό πνεύμονα».

«Με πήρε η γειτόνισσα να μου πει πως το σπίτι μου καίγεται, τρελάθηκα. Ήρθαμε και είδαμε το σπίτι μας να καίγεται, έβγαιναν οι φλόγες από την σοφίτα. Δεν κλαίω για τα υλικά, θα αντικατασταθούν ή όχι. Κλείνω τα 73 και θα ήθελα να μην φοβάμαι, άλλα φοβάμαι. Ήταν όνειρο και ανάγκη να φτιάξουμε το σπίτι μας, ζούσαμε φτωχικά σε πολλά υπόγεια», κατέληξε.

«Φυσάει κι έρχονται στα χέρια μου καμένα κομμάτια σαν ψυχές ανθρώπων, λες εδώ είναι ζωή και θα το αναπλάσω», πρόσθεσε ο Αντώνης Ξένος.