Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής - Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε ένας "πανικός" σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Μίνας Αδαμάκη και πολλοί θεώρησαν πως είχε ήδη πεθάνει, οδηώντας τους καλούς της φίλους σε μεγάλο ξέσπασμα (δείτε εδώ την αντίδραση της Άννας Κυριακού).

Το απόγευμα της Παρασκευής 11/11, ωστόσο, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως η ηθοποιός, πράγματι, έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά της, αλλά και στον καλλιεχνικό χώρο γενικότερα.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι». έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Μίνα Αδαμάκη
Instagram / Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγα λόγια για τη ζωή της ηθοποιού

Η Μίνα Αδαμάκη υπήρξε μεγάλη σταρ της τηλεόρασης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, αλλά πιο χαρακτηριστική το ρόλο της στις «Τρεις Χάριτες».

Γεννήθηκε στον Βόλο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966), ενώ σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».