Ανείπωτος θρήνος για την Αιμιλία Υψηλάντη - Πέθανε η μοναχοκόρη της

Πότε και που θα γίνει η κηδεία της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανείπωτος θρήνος για την Αιμιλία Υψηλάντη - Πέθανε η μοναχοκόρη της

Πολύ δύσκολες ώρες περνάει η Αιμιλία Υψηλάντη, καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών η μοναχοκόρη της, Μαρίνα. Η είδηση μαθεύτηκε μέσα από αναρτήσεις που έγιναν στα social media.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που απεβίωσε, ωστόσο φίλοι της, της γράφουν μηνύματα αποχαιρετισμού στη σελίδα της στο Facebook

Αχ ... Είναι πολλοί οι αποχαιρετισμοί.... Αχ βρε Μαρίνα... Marina Ypsilanti Στον Ηριδανό η φωτογραφία....

Posted by Despina Drepania on Saturday, November 12, 2022

Πότε θα γίνει η κηδεία της κόρης της Αιμιλίας Υψηλάντη

«Η κηδεία η επίσημη θα γίνει στην Ακράτα τη Δευτέρα στις 12:30. Μη επίσημα, θα μαζευτούμε τη Τετάρτη στις 19:00 στην ταβέρνα "Βυρίνης" στο Παγκράτη. Ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σας», ανακοίνωσε η οικογένεια της.

Δείτε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού πριν πεθάνει η κόρη της.

Μαρίνα Υψηλάντη πέθανε

Ποια είναι η Αιμιλία Υψηλάντη

Η Αιμιλία Υψηλάντη γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1942 στον Πύργο Ηλείας και είναι ηθοποιός του κινηματογράφου του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1968, στο έργο Ο Λεωνίδας δεν Τρώει Λουλούδια. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, στην ταινία Ποιος Θανάσης;.[2] Με τον Βέγγο συμπρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες. Γενικότερα, οι εμφανίσεις της στον κινηματογράφο δεν ήταν πολλές, καθόσον μετρά 19 συμμετοχές. Επίσης συμμετείχε σε πολλές μεταγλωττισμένες παραγωγές της ΕΡΤ.

Το 1978, η Υψηλάντη έγινε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.

Ωστόσο, έχει ιδρύσει και μία καλλιτεχνική εταιρεία την «Αργώ», η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.