«Τι θα γίνει; Κανένα παιδάκι;» - Ξέσπασε η Μπάγια Αντωνοπούλου για τα σχόλια που ακούει μετά τα 30

«Γι’ αυτό και μέχρι τώρα δεν έχω παντρευτεί»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Τι θα γίνει; Κανένα παιδάκι;» - Ξέσπασε η Μπάγια Αντωνοπούλου για τα σχόλια που ακούει μετά τα 30

Η Μπάγια Αντωνοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA, όπου συζήτησαν για τα κοινωνικά στερεότυπα του γάμου και το πώς τα βιώνει η ίδια (δείτε τον πρώην σύντροφό της).

Το ξέσπασμα της Μπάγιας Αντωνοπούλου

«Νομίζω ότι ο γάμος με την έννοια που τον έχουμε μάθει ως ελληνική κοινωνία γίνεται για τον κοινωνικό περίγυρο και όχι για τον πραγματικά συντροφικό δεσμό» ανέφερε η Μπάγια Αντωνοπούλου και τόνισε πως, μετά τα 30 τους χρόνια, οι γυναίκες όπως και η ίδια, ειδικά αν είναι ελεύθερες, ακούν όλο και περισσότερο τις άβολες ερωτήσεις περί γάμου και απόκτησης ενός παιδιού.

«Εγώ θα έκανα έναν γάμο, είτε θρησκευτικό, είτε πολιτικό, εάν ήμουν σίγουρη ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να γεράσω μαζί. Όχι επειδή ήρθε η ώρα να κάνεις παιδί ή ήρθε η ώρα να αποκατασταθείς. Γι’ αυτό και μέχρι τώρα δεν έχω παντρευτεί. Το έχω δουλέψει με ψυχοθεραπεία» δήλωσε.

«Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο μου»

Και η Μπάγια Αντωνοπούλου ήταν ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην καμπάνια που έγινε με αφορμή το συνέδριο “Γονιμότητας”. Το προωθητικό βίντεο της καμπάνιας ωστόσο θεωρήθηκε προσβλητικό και σεξιστικό για τις γυναίκες και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο σάλο σε εκπομπές και διαδίκτυο.

Η δημοσιογράφος λοιπόν, ξεσπώντας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αποκάλυψε πως ζήτησε να αποσυρθεί η δικιά της συμμετοχή. Ενώ, κόλαφος είναι και η μακροσκελής ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη.

«Πριν λίγο καιρό μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην προώθηση για το #συνεδριο γονιμότητας.
Και πραγματικά, το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί πιστεύω ότι η ενημέρωση σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η υπογονιμότητα πρέπει να στηρίζεται με κάθε τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη δράση θα προωθηθεί μέσω ενός προσβλητικού σποτ για το γυναικείο φύλο. Δεν ξέρω αν θα μπορώ αργότερα να κάνω παιδιά ή αν θα θέλω αργότερα να κάνω παιδιά.

Ξέρω όμως πως δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι που «αναπαράγει» ενοχικά συναισθήματα και στερεοτυπικές αναφορές.

Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο μου»

Αυτό είναι το προωθητικό βίντεο της καμπάνιας για το συνέδριο “Γονιμότητας”

Στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ώρα που προσπαθούμε να πάμε μπροστά, η κίνηση αυτή μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.