«Είμαι συγκινημένη γιατί...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Η ποινή δείχνει πόσα ψέματα είπε»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είμαι συγκινημένη γιατί...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε και δικαίωσε την Σοφία Παυλίδου, η οποία "πάλευε" πάνω από τέσσερα χρόνια για να αποδείξει την επίθεση του Μάνου Παπαγιάννη προς το πρόσωπό της (δείτε εδώ την ποινή που επιβλήθηκε στον ηθοποιό).

Λίγο αργότερα, λοιπόν, η ίδια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής T-Live και εξέφρασε τα συναισθήματά της μετά τον αγώνα της, δηλώνοντας βαθιά συγκινημένη για την "νίκη" της.

Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Το δικαστήριο έκρινε ένοχο αυτόν τον άνθρωπο και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Δέχτηκα μήνυση από αυτόν για να λυγίσω, να μην συνεχίσω. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου, κ. Αλέξανδρο Μίντζια που ήταν δίπλα μου σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και τους μάρτυρές μου, οι οποίοι ούτε αυτοί λύγισαν από τις μηνύσεις που δέχτηκαν, από τις αναβολές, από τις καθυστερήσεις. Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα θύματα να βγουν νικητές και να δικαιωθούν, να μην χάνουν την πίστη τους.

Η αλήθεια πάντα θα λάμπει… Είμαι συγκινημένη γιατί ήρθε η ώρα να δικαιωθώ και να είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν χώρο πολιτισμού όπως είμαστε εμείς», είπε αρχικά.

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μάνο Παπαγιάννη, επισήμανε: «Δεν είναι ακριβώς η μικρότερη. Θα μπορούσε να είναι ένας μήνας ή πέντε ημέρες. Η ποινή δείχνει πόσα ψέματα είπε αυτός ο άνθρωπος και πόσο κατακριτέα είναι η πράξη του».

Ολόκληρη η κατάθεση του Μάνου Παπαγιάννη στη δίκη

«Με το πέρας της παράστασης πηγαίνω στο καμαρίνι και ξεκίνησε την κουβέντα ο κ. Καλυβάτσης, χρησιμοποίησε ένα χαρακτηρισμό και μου είπε ότι επίτηδες δεν είπε την ατάκα η Σοφία και είχε νεύρα. "Όχι μου το είπε γιατί και εσύ δεν είπες μια ατάκα, και για αυτό δεν την είπε εκείνη, επειδή εσύ δεν είπες την προηγούμενη" μου είπε ο κ. Καλυβάτσης, εγώ εν το πιστεύω. Όπως ήμουν ήθελα να δω τι έχει συμβεί, ήμουν γυμνός, δεν πρόλαβα να βάλω το πουκάμισο, ήμουν ξυπόλυτος».

«"Βρε Σοφία μου, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν είπες την ατάκα;" "Έτσι γιατί δεν ήθελα, δεν μου βγήκε και δεν ήθελα. Έτσι δεν ήθελα να την ξαναπώ, γιατί δεν είναι στο έργο", μου απάντησε. "Σοφία μου, πρώτον το έργο είναι διασκευή και δεύτερον το έχουμε κάνει πρόβα. Δεν μπορείς εσύ να αποφασίζεις αν θα πεις την ατάκα". Στην πορεία ανέβηκαν οι τόνοι, όχι τόσο χυδαίες λέξεις όσο είπαν οι μάρτυρες».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει σκευωρία εις βάρος του, είπε: «Ναι. Από τη δεύτερη χρονιά που ξεκίνησε το έργο, από τις πρόβες, υπήρχαν διάφορα θέματα με τον κ. Καλυβάτση. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να φύγω και δεν με άφηναν να φύγω, δεν μπορούσε να κάνει αυτόν τον ρόλο. Η Σοφία είναι φίλη με τον Σωτήρη. Νιώθω ότι υπήρχε ένα περίεργο κλίμα για να με κάνουν να φύγω. Μόλις εγώ απολύθηκα από τη δουλειά μου, έγινε αντικατάσταση μου και ο κ. Καλυβάτσης πήρε τον ρόλο μου. Η κυρία Παυλίδου ήθελε να απολυθώ εγώ, όχι να σταματήσει η παράσταση και εκβιάστηκε, πήρε δύο χαρτιά αναρρωτική άδεια για να με διώξει. Έφερε την Αστυνομία να με συλλάβει χωρίς λόγο. Ήμασταν αρκετή ώρα μπορώ να πω. 3-4 λεπτά υπήρχε ένταση, υπήρξαν ύβρεις, όχι τόσο χυδαίες, η Σοφία μου είπε ότι δεν θα ξαναπεί αυτά τα λόγια. Όταν έφτασα στην πόρτα είχε κλείσει την πόρτα η Σοφία.

Άνοιξα την πόρτα αρκετά έντονα, όχι με κλωτσιά, αρκετά έντονα, χωρίς ευγένεια -το δέχομαι. Μιλώντας, δεν θυμάμαι τι έλεγα μπορεί και βρίζοντας. Η κυρία Παυλίδου μου επιτέθηκε πολύ άσχημα και βρίζοντας ταυτόχρονα, άρπαξα τα χέρια της και τα έσπρωξα. Δεν με σταμάτησε κανένας, σηκώθηκα και έφυγα, δεν είχα καταλάβει ότι είχα χτυπήσει τόσο πολύ. Όλο μου το πρόσωπο ήταν γεμάτο γρατζουνιές, με ανησύχησε γιατί ακούμπησε και το μάτι μέσα, συμβουλεύτηκα έναν φίλο μου που μου είπε να βάλω κομπρέσες και να κάτσω ανάσκελα, ένιωσα ότι δεν χρειάζομαι γιατρό. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη ζημιά που έχει απασχολήσει. Με έχει στεναχωρήσει πολύ αυτή η κατάσταση και μου έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Η κυρία Παυλίδου μία εβδομάδα πριν είχε τσακωθεί με έναν υπεύθυνο παραγωγής και του είχε πετάξει τις μπότες της. Την έπιασα και την ηρέμησα και μου είπε "Ρε Μάνο μου χίλια συγγνώμη"».