«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εκπληκτικός ηθοποιός»

«Αν αθωωθεί θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του στο θέατρο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εκπληκτικός ηθοποιός»

Στην εκπομπή Πρωινό μίλησε το πρωί της Τρίτης 15/11 ο Μάνος Βακούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποθέσεις Φιλιππίδη, Λιγνάδη, Κιμούλη, αλλά και στο προσωπικό του βίωμα από την παιδική του ηλικία, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε και στην απώλεια της μητέρας του.

Οι δηλώσεις του Μάνου Βακούρη για Φιλιππίδη, Λιγνάδη, Κιμούλη

«Η οποιαδήποτε μορφή βιασμού δεν συγχωρείται. Ο Πέτρος Φλιππίδης… ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εκπληκτικός ηθοποιός. Έχω στενοχωρηθεί γι’ αυτά τα οποία έχουν γίνει με αυτόν τον άνθρωπο. Αν αθωωθεί θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του στο θέατρο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία. Αυτό που κάνω εγώ σπίτι μου δεν το ξέρεις. Αν η Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος και ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος, γιατί να μην συνεργαστώ;

Λέμε γι’ αυτόν που έχει εξουσία… Αυτός που πάει και είναι παθητικός και θέλει να διεκδικήσει μέσα από παραχωρήσεις κάτι, πρέπει να μάθει να μην παραχωρεί τίποτα.

Τι να πεις για έναν άνθρωπο που έχει 30 – 40 χρόνια στο θέατρο; Είναι θέμα ισορροπίας. Εγώ αυτό που έζησα με τον Γιώργο Κιμούλη, είναι ότι είναι ένας λαμπρός ηθοποιός, έξυπνος, παράξενος, ευφυής, δαιμονικός, οπότε τι έκανε στα καμαρίνια… εγώ δεν είχα δει κάτι. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν κάνει παραχωρήσεις».

Για το περιστατικό όταν πήγαν να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά σε ηλικία 10 ετών, ο Μάνος Βακούσης είπε στο Πρωινό του ΑΝΤ1: «Αυτό πάει πέρασε. Δεν υπάρχει στη μνήμη μου. Το ξεπέρασα, το γιάτρεψα, γιατί είδα ότι έφταιγα κι εγώ. Όποιος είναι παθητικός, έχει προβλήματα. Είχα ένα χάος μέσα μου, αλλά με βοήθησαν οι άνθρωποι του οικογενειακού μου κύκλου».

Τα νέα για την υπόθεση του Φιλιππίδη

Οι Ζέτα Μακρυπούλια (δείτε εδώ αναλυτικά την κατάθεσή της), Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα κατέθεσαν υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη στο δικαστήριο, οι τρεις πρώτοι σχετικά με όσα υποστήριξε η πρώτη καταγγέλλουσα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της υπεράσπισης, διέψευσαν την πρώτη καταγγέλουσα καθόσον στις καταθέσεις της ανέφερε ότι υπήρξε πρόταση για ρόλο σε θεατρικό έργο τηλεφωνική κλήση εκ μέρους της Αλίνας Κοτσοβούλου και συνάντηση της με τη Ζέτα Μακρυπούλια στο θέατρο και μάλιστα στις τουαλέτες του θεάτρου.

Οι μάρτυρες μίλησαν ακόμη και για εξαιρετική συνεργασία που είχαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Λιάγκας, τρεις ακόμη ηθοποιοί -μεγάλα ονόματα του χώρου- αναμένεται να καταθέσουν υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο, σε μία απόφαση που είχε ξεσηκώσει την κοινή γνώμη.