«Συνάντησα έναν άνθρωπο...» - Η αποκάλυψη της Βάνας Μπάρμπα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για ποιο λόγο θέλησε να συναντηθούν και να μιλήσουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Συνάντησα έναν άνθρωπο...» - Η αποκάλυψη της Βάνας Μπάρμπα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην πρωινή εκπομπή "Mega Καλημέρα" την Τετάρτη 16/11 για την συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που ήθελε να βρεθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο, εκείνος ανταποκρίθηκε σε όσα του είπε.

Είναι γνωστό πως η Βάνα Μπάρμπα έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές σε θέματα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα το κίνημα #metoo με τις δηλώσεις της να προκαλούν κύμα αντιδράσεων (δείτε εδώ τον λόγο).

Οι δηλώσεις της Βάνα Μπάρμπα

«Σαν Ελληνίδα πολίτης, αυτό που ήθελα να κάνω πάντα και είχα σαν όραμα, ήταν ότι πρέπει να εξάγουμε το πολιτιστικό μας κομμάτι παντού. Πιστεύω ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει να δώσει πολλά… Η πατρίδα μας έχει τρομερό υλικό σε καλλιτέχνες που μπορεί να μη τους ξέρει ο κόσμος ευρύτερα΄.

Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ αποτελεσματικός κι αυτό ήταν προς τιμήν του… Έστειλα ένα mail που του έλεγα ότι με τη δική του αρωγή θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να προάγουμε τον πολιτισμό μας έξω. Την επόμενη μέρα είχα απάντηση. Δεν το περίμενα. Συνάντησα έναν άνθρωπο που μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν αρκετά βαρύς και προβληματισμένος. Ένας νέος άνθρωπος, δυο χρόνια μικρότερός μου, αρκετά στεναχωρημένος. Είναι πολλά τα βάρη αλλά μας άκουσε και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε ραντεβού με το υπουργείο εξωτερικών» είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Η υποκριτική έχει χώρο στην ζωή της Βάνας Μπάρμπα;

Η Βάνα Μπάρμπα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υποκριτική. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ίδια, που όπως είπε: "Νομίζω ναι έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό στην ζωή μου. Ξέρεις γιατί; Γιατί χόρτασα, είμαι 56 χρονών, ότι ήταν να ζήσω, έζησα. Αν είναι να κάνω κάτι θα έκανα κάτι ερασιτεχνικά."

Ο ηλικιακός ρατσισμός στην υποκριτική

Άλλο ένα θέμα - που σχετίζεται με την υποκριτική - συζήτησαν η Βάνα Μπάρμπα με την Ελεωνόρα Μελέτη και τον Κωνσταντίνο Τσουρό στο Mega Καλημερα. Αυτό είναι ο ηλικιακός ρατσισμός στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Όπως ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα κάτι που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό και συνέχισε υποστηρίζοντας πως είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις γυναικών, που υπάρχουν στην τηλεόραση και το θέατρο.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: "Συμφωνώ απόλυτα (με την άποψη της Κοραλίας Καράντη) να το λέει αυτό μια απο τις μεγαλύτερες γυναίκες ηθοποιούς. Κάνετε λάθος μετά απο μια ηλικία είναι σαν τα άλογα, τα σκοτώνουν."