Ζόρικες οι τελευταίες ώρες για την Ελεονώρα Μελέτη - Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί

Το αποκάλυψε με μια φωτογραφία στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στα social media διατηρεί η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία σχεδόν καθημερινά επικοινωνεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και πολλές φορές μοιράζεται στιγμές από την ζωή και την δουλειά της, ενώ άλλες τοποθετείται για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, όπως οι βιασμοί (δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτηση που έκανε πριν μερικές μέρες).

Η παρουσιάστρια λοιπόν το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε ένα Q&A μέσα από το instagram και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες των ακολούθων της.

Το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί την Ελεονώρα Μελέτη

Σε μια από αυτές, λοιπόν, η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πως ταλαιπωρείται τις τελευταίες ώρες με την υγεία της, μιας και είναι άρρωστη με λοίμωξη αναπνευστικού. Ωστόσο, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει κορωνοϊό και πως θα εμφανιστεί κανονικά αύριο 17/11 στην εκπομπή της, Mega Καλημέρα!

Το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ελεονώρα Μελέτη 

Το πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί την Ελεονώρα Μελέτη 

Τα συμπτώματα της λοίμωξης του αναπνευστικού

Το βασικό χαρακτηριστικό μίας ίωσης (ιογενούς λοίμωξης) είναι η καλή κλινική εικόνα του ατόμου, ακόμη και αν έχει ψηλό πυρετό.

Μπορεί δηλαδή να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις καθημερινές δραστηριότητες, να φάει κλπ. Ακόμη και αν δεν το κάνει με όρεξη. Αντίθετα, όταν πρόκειται για μικροβιακή λοίμωξη, ο ασθενής καθηλώνεται στο κρεβάτι και είναι καταβεβλημένος.

Άλλο χαρακτηριστικό της ιογενούς λοίμωξης είναι ότι συνήθως εισβάλλει προοδευτικά σε αντίθεση με τη μικροβιακή που εισβάλλει απότομα.

Τα βασικά συμπτώματα των λοιμώξεων είναι ο ξαφνικός πυρετός, ο βήχας, η κόπωση, η κακή διάθεση και η βουλωμένη μύτη. Η εύρεση ακροαστικών και ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων θα κρίνουν τη σοβαρότητα της πάθησης και θα καθορίσουν τη θεραπεία.

Σε περίπτωση μικροβιακής λοίμωξης και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε ηλικιωμένα ή εξασθενημένα άτομα όπου μια ιογενής λοίμωξη μπορεί να επιπλακεί με μικροβιακή, είναι απαραίτητη η χορήγηση αντιβιοτικών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού.

onmed.gr