«Είδα τον θάνατό μου» - Συγκλονίζει γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας με την μάχη της για τον καρκίνο

«Ήμουν όλη μέρα σε έναν υπολογιστή να ψάχνω να βρω αν θα επιβιώσω»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είδα τον θάνατό μου» - Συγκλονίζει γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας με την μάχη της για τον καρκίνο

Στην εκπομπή Εμείς μίλησε σήμερα 16/11 μια πολύ γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας, η οποία μεταξύ άλλων περιέγραψε όσα βίωσε κατά την περίοδο που βρέθηκε αντιμέτωπη με το καρκίνο τον οποίο κατάφερε να νικήσει δύο φορές, ενώ μάχη με την αρρώστια δίνει για δεύτερη φορά και μια πασίγνωστη ηθοποιός.

Ο λόγος για την Γωγώ Τσακογιάννη.

Η αποκάλυψη της Γωγώς Τσακογιάννη για τον καρκίνο

«Το 2006 πέρασα καρκίνο του μαστού, ήμουν μια μαμά τριών μικρών κοριτσιών, ένιωσα σαν ένα μπουκάλι γάλα με ημερομηνία λήξης. Είδα τον θάνατό μου, έλεγα: “καρκίνος, εντάξει, ποιος επιβιώνει;” Με έριξε στα τάρταρα αυτό το πράγμα, με τρέλανε, ήμουν όλη μέρα σε έναν υπολογιστή να ψάχνω να βρω αν θα επιβιώσω.

Αυτό με έφερε πιο κοντά με την εσωτερική Γωγώ. Ήμουν ένα εγωκεντρικό πλάσμα, ήμουν περιτυλιγμένη από τις δικές μας ανάγκες και αυτό με γλύκανε, με έκανε να γίνω πιο γλυκιά μαμά, με έβαλε σε μια διαδικασία να κάνω περισσότερο χώρο για τους άλλους.

Τα παιδιά μου ήταν τότε μικρά, δεν τους είπα τίποτα, είπα ότι κάηκε το μαλλί μου γιατί πήγα για ανταύγειες», είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Εμείς του Open.

Λίγα λόγια για την γνωστή συγγραφέα

«Γεννήθηκα και ζω στην Ηλιούπολη. Στο ενδιάμεσο έζησα σε διαφορετικά σημεία της Γης γνωρίζοντας πολιτισμούς και ανθρώπους αποκομίζοντας γνώσεις για το μέλλον.

Αγαπώ και Στηρίζω τις Γυναίκες. Αγωνίζομαι και Θέλω να γίνει ο Δήμος Βήμα και Δύναμη για όλες τις Ηλιουπολίτισσες. Υποστηρίζω τους καλλιτέχνες και στηρίζω τους επαγγελματίες δυναμώνοντας την πόλη μας.

Συνεργάζομαι με εθελοντές και φορείς για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Είμαι σχεδιάστρια μόδας, δασκάλα κλασσικού μπαλέτου, κοσμετολόγος και συγγραφέας. Πριν από 12 χρόνια αντιμετώπισα καρκίνο του μαστού και ανακάλυψα πως κάθε αναπάντεχο γίνεται άλλη μια πρόκληση για αναμέτρηση και Νίκη !!! Θέλω να βοηθήσω τους συμπολίτες μου να αγωνίζονται με πάθος για μία καλύτερη ζωή ένα καλύτερο αύριο.

Δεσμεύομαι να παλέψω με οποιοδήποτε κόστος δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς σας».